Tex Mex er jo genialt

Reklame for Santa Maria

 

Gratinerede minitortillas, sprøde tacos og smørstegte tortillas med frisk frugt og is. Helst i den rækkefølge og helst sammen med gode folk. Sværere er det ikke at skabe en perfekt venne-middag, hvor alle behov/allerier kan imødekommes!

Som den opmærksomme læser måske har opdaget på min Instagram story (@carlachloe) og på billederne herover, lavede jeg for nylig tacos og tortillas med den skønne Cathrine (og et par dage senere med min veninde Fanny og IGEN i forgårs med 3 andre venner – ergo et hit hos mig og mine venner). Cathrine har bloggen Rockpaperdresses og vi lærte hinanden at kende for 6 år siden, da vi begge arbejdede på DR, og nu mødtes vi så igen – over en sprød tacoskal, og til spørgsmålet om, om en af os mon var blevet vegetarer siden sidst?

Det var der så ikke, men vi havde begge skåret godt ned på kødforbruget i forsøget på at spise sundt og passe på os selv og CO2 udslippet. Og derfor skulle vi naturligvis prøve Santa Marias Vegetarian taco mix, hvor man blot skal tilføje en dåse hakkede tomater til posens indhold af soyaprotein.

Resultatet var en super velsmagende og lækker taco-vegetar-sauce eller hvad man nu kalder det. Vi brugte også Santa Marias normale Taco mix for at kunne sammenligne smagen med rigtigt kød – og som du kan se i videoen herunder, var begge et kæmpe hit.

Bonusinfo: Ud over den gode smag, der var i Vegetarian varianten, koster posen med mix kun 13 kr. så det er også en god idé sidst på måneden at passe på miljøet!:)

Jeg har tidligere prøvet vegetariske produkter, og undret mig lidt over hvad de mon putter i, for at det kan smage af så meget?! Men da jeg kiggede på ingredienslisten på denne Vegetarian Taco Mix, så jeg at alle ingredienserne er naturlige:

  • SOJAPROTEIN (58%)
  • Druesukker
  • Løg
  • Salt
  • Spidskommen
  • Chilipeber
  • Hvidløg
  • Oregano
  • Sukker
  • Modifieret kartoffelstivelse
  • Gærekstrakt
  • Antiklumpningsmiddel (E551)
  • Syre (citronsyre)
  • Aromaer
  • Cayennepeber

–  ganske vist putter jeg ikke selv de sidste 6 ingredienser i mine hjemmelavede retter. Men Santa Maria er altså virkelig på den gode side af tilsætningsstoffer, sukker og salt, som mange andre halvfabrikata ellers ikke sparer på. Faktisk har alle Santa Marias salsaer, tortillas og skaller (tacos + chips) slet ingen tilsætningsstoffer og intet tilsat sukker!

Gratinerede minitortillas

De gratinerede minitortillas lavede vi ud af tortillas, som vi klippede i mindre runde former, og vendte i smeltet smør. Det fiffige ved Santa Marias tortillas er, at de er lavet på højkvalitetsmel, og er derfor meget elastiske, og kan derfor let tilpasses de små muffinforme uden at gå i stykker.

Derefter dryssede vi revet ost ud over, og gratinerede dem indtil de blev gyldne og sprøde.

Og til sidst m fyldte vi dem med en frisk salsa lavet på:

  • Tomater
  • Avocado
  • Koriander
  • Agurk

Det skal du ellers bruge:

  • Santa Maria tortillas
  • Santa Marias økologiske taco sauce med 70% tomat i (den smager SÅ godt fordi de kun bruger solmodne tomater)
  • Ost
  • Lime
  • Citron
  • Grøn og rød chili
  • Radiser
  • Smør

Og lad mig lige afsløre at de smagte OVERDREVET godt!:)

Sprøde tacos 

Til hoveddet lavede vi tacoskaller, som faktisk ikke er noget jeg selv har lavet nogensinde før. Men de smagte godtnok også godt. Så det skal jeg ikke holde mig for god til længere. Vi fyldte dem med taco mix, både den med og uden kød. Frisk kogt majs, salsaen fra forretten og syltede rødløg, som man let kan lave ved at koge skiver af rødløg i halvt sukker/halvt eddike (1 dl af hver) til de er bløde og søde. Santa Marias Green Jalapeno Relish var også overraskende god, til os der elsker noget sur/sødt.

Det skal du bruge:

  • Santa Maria tacoskaller
  • Santa Maria salsa
  • Santa Maria Taco Mix
  • Santa Maria Vegetarian Taco Mix
  • Oksekød
  • Flåede tomater
  • Cremefraiche
  • Santa Maria Ranch krydderimix
  • 2 avocadoer
  • Cheddar ost vi selv river på
  • Peberkorn
  • Eddike
  • Grøn salat
  • Majs på dåse eller friske majskolber

Smørstegte tortillas med frisk frugt og is

OKAY – nu bliver det altså lækkert det her. De elastiske tortillas bliver helt overdrevet lækre når man smørsteger dem, og sammen med lidt nutella, is og frisk frugt er der bare ikke et øje tørt. På alle måder en god desset, nem at lave og virkelig velsmagende.

Det skal du bruge:

  • Santa Maria tortillas
  • Ananas
  • Blåbær
  • Jordbær
  • Is
  • Nutella
  • Smør

Jeg håber I kan bruge indlægget til inspiration til selv at prøve jer frem i det Santa Mariaske køkken, og forkæle jeres venner med farverig og velsmagende mad. En anbefaling herfra i hvert fald:)

Flere indlæg i samme stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *