Sweet treat

OLYMPUS DIGITAL CAMERASelvom man renser ud, er igang med at tabe sig, eller i det hele taget forsøger at leve så sundt og godt som muligt, kan det med jævne mellemrum være dejligt med en lille godbid. Jeg er selv til fede, men ikke alt for søde ting, og har derfor opfundet denne konfekt med abrikoser, mandler, chokolade og smør – som smager helt forrygende.

Tips:
Den er klart i den kalorietunge ende, så jeg har lavet stykkerne små, så man kan tage tre uden at gå om kuld.
Jeg ligger dem i køleskabet, så de får en god konsistens, hvor smagen ikke bliver for vammel.

Denne lille treat er desuden velegnet hvis man er blodtype O, som jeg selv, hvis man følger en palæo diæt eller er på en mild Low Carp High Fat (hvis man er hardcore LCHF skal man undgå sukker, som abrikoserne er fyldt med, så dette er en sjælden nydelse).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:

  • 200 g. ristede mandler (for at få nøddesmagen frem)
  • 150 g. Delikate abrikoser (jeps, det skal være de delikate, for de har nemlig den helt rette bløde saftige konsistens, som er nødvendig for at det hele hænger sammen)
  • 100 g. økologisk smør med havsalt, eller kokosolie, hvis du ikke kan tåle smør (men ikke hvis du er blodtype O, vi må nemlig ikke få kokos)
  • 50 g. morbær (giver en god karamelagtig smag)
  • 200 g. smeltet mørk chokolade
  • Hybenkrymmel som topping

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne og form dejen som en flad firkant i et fad, betrukket med husfilm. Stil det i fryseren i 10 min.

Smelt chokoladen, og skær den halvfrosne konfekt ud i små stykker, og dyp dem i chokoladen. Lad det køle af på en tallerken i køleskabet, og lad dem stå der, da de smager bedst kolde.

Flere indlæg i samme stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *