Sushi med quinoa

Disclaimer: Dette indlæg er skrevet i samarbejde med og er betalt af Superbrugsen og www.migogminmad.dk

Quinoa i stedet for ris
Hvide ris, er nogenlunde lige så næringsfulde, som at stikke tungen ud i den friske luft. Smagen er tilmed fraværende, men sammen med fersk fisk, soya og wasabi, glider det ned. Jeg udfordrede derfor sushi risen med quinoa, som stammer fra salturtfamilien (som også omfatter spinat, rødbede og sukkeroe). Jeg har nemlig en stor interesse i, at den mad jeg spiser, er både sund og velsmagende. Quinoa er rig på fibre, hvilket gør det til et fuldkornprodukt, og allerede hér er vi milevidt fra hvad det hvide riskorn har at tilbyde. Alt efter hvilken sort du vælger, kan frøet have helt op til 50% så højt proteinindhold i forhold til andre korn. Det vil sige, at mætheden også varer længere end ris. En sand genistreg at bytte de to kornsorter ud, spørger du mig – og jeg synes du skal se med i filmen herunder, hvordan det gik med projekt “Quinoa sushi”:
 
Sushimaskine
Til at lave min sushi, brugte jeg en smart lille sushi maskine, som jeg har købt i den asiatiske købmand på Østerbrogade, omme bag ved verdens mindste højhus. Min far lavede sushi med den lille sushi maskine, første gang jeg besøgte ham i Raadvad for et års tid siden. Jeg havde selv risene med, og det tog derfor lang tid før vi skulle spise, men selve udformningen af sushien, gik let som en leg. Så skynd Dem hen i den asiatiske butik, og hils endelig fra min far og jeg.
Panering og hjemmelavet syltet ingefær
Sprøde ting gør sig godt i sushi. Jeg er selv fan af tempura rejer, men i denne version har jeg valgt at panere kylling i stedet for rejer (flygtig tanke til Team Easy On’s salmonella kyllingsushi).
AT lave hjemmelavet ingefær, kræver kun et godt mandolinjern, og at du starter en dag før du skal spise den (den skal trække natten over). Et mandolinjern er en genial ting at have i køkkenet, da den kan få ALT til at se flot ud i super tynde skiver. Det er også lidt blæret at diske op med sin egen syltede ingefær synes jeg – og jeg udskiftede faktisk sukkeret med stevia, fordi jeg kan.

Se fremgangsmåden til at lave sushi her

Husk også at se de andre bloggeres lækre retter på Mig og Min YouTube side – der serøst nogle nice opskrifter på kanalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *