Sunde chokoboller efter Emma Martinys opskrift

Nu skriver jeg ganske vist “sunde” chokoboller i overskriften. Men siden hvornår er chokolade, nødder og boller kommet i kategorien sund? For mit vedkommende startede det med, at jeg læste en artikel om hvad Cindy Crawford spiste på en dag. Og selvom portionerne bar tydeligt præg af, at hun vejer et godt stykke under middel, overraskede det mig, at hun efter hvert måltid spiste et stykke mørkt chokolade, for at afslutte måltidet på en delikat måde, med en langtidsvarig god smag i munden. Dén var ny! Tænkte jeg derhjemme i sofaen, og tog straks et stykke mørk chokolade med mint. Og siden har jeg ikke forbundet min store kærlighed til mørk chokolade, med direkte synd. Nærmere en tilnærmelse til at være supermodel.

boller

Bollerne som i kan se i videoen herunder, er der også nødder i, mel, chiafrø og andre gode sager. De er derfor ikke direkte slankende, men de smager dejligt, er sunde, og jeg er sikker på, at Cindy også ville kunne lide dem. Jeg føler mig i hvert fald både sund og god ved mig selv, når jeg spiser dem.

Opskriften på bollerne kommer fra Emma Martinys nyeste kogebog, som jeg fik et eksemplar af da hun var på besøg. Og jeg har allerede udset mig en opskrift på kokos-stracciatella, som ser ude-af-denne-verden lækker ud. Du kan selv forudbestille bogen her, den kommer i handlen d. 1. april.

 

Opskrift på choko-boller:
Ingredienser til 16 boller

 • 3 spsk. chiafrø
 • 2 dl boghvedekerner
 • 1 spsk. fiberHUSK
 • 5 dl vand
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. ahornsirup
 • 2 spsk. kakaopulver
 • 1 dl finvalsede havregryn
 • 2 dl boghvedemel
 • 1 tsk. salt
 • 1 dl hørfrø
 • 100 g hasselnødder
 • ½ grofthakkede
 • ½ finthakkede 10 tørrede, faste dadler
 • 100 g chokolade

Fremgangsmåde

Kom chiafrø, boghvedekerner, fiberHUSK og vand i en skål, og lad det stå natten over eller i mindst 6 timer. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 175 grader. Tilsæt olivenolie og ahornsirup til skålen, og pisk med piskeris, indtil blandingen bliver mere luftig. Tilsæt kakaopulver, havregryn, boghvedemel, salt, hørfrø, grofthakkede hasselnødder, og rør rundt med en grydeske, indtil det hele er godt blandet, og du har en let klistret, grov dej. Skær dadlerne i skiver, hak chokolade groft, og tilsæt begge dele til dejen. Rør rundt, eller brug dine hænder til at blande det i dejen. Form boller af dejen, og rul dem i finthakkede hasselnødder. Placér chokokernebollerne på bagepladen, og bag dem i 35 minutter, eller indtil de er faste og sprøde. Opbevar bollerne i en pose ved stuetemperatur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *