Som om jeg gad arbejde i Mærsk?!

Jeg elsker det jeg laver. Hver dag jeg slår øjnene op, glæder jeg mig til at lave TV udsendelser, skrive blogindlæg eller selv medvirke i et eller andet tosset. Men ikke så få, udfører deres pligter så godt de kan, nærmest helt uden begejstring. Jeg selv har natuligvis også haft jobs, hvor al livsglæde tog affære uden for arbejdstiden, men i baghovedet var der altid en tanke, der fortalte mig at situationen var midlertidig, og således fik jeg også hér det bedste ud af situationen, og kom igennem dagene med et smil på læben.OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer ses jeg glad og fri i LA sammen med min ven Asmus. Vi venter på morgenmaden, og en dag uden nogen form for plan. Den blev god alligevel.

Arbejd-arbejd

Pindis smelter, efteråret gør skoven smuk, frosten lægger sig, der kommer is på vandene, det hele tør igen, og sådan fortsætter det år efter år. Der er mange gode mennesker der er gået glip af årstidernes glimmer af håb. Og det er i grunden synd og skam. De aser og maser, for at kunne flytte i noget større, købe sig en ny bil og krybe hjemad efter en langlang arbejdsdag uden en eneste ny tanke eller rosende ord fra chefen. De bliver mørke i blikket, laver noget med skuldrene, så de ser mindre ud, og bliver mørke omkring øjenene. Ikke fordi de er sure, har en dårlig dag eller nogen har urineret på ders sukkermad, men fordi de bærer på en tunghed i sjælen, skyldet en sådan monotoni og principiel kedsommelig tilværelse. Forventningerne til livet synes højere end livet selv. Hele tiden denne higen efter noget større og bedre. De må konstant være i bevægelse, for ikke at opdage hvad fanden det er de spilder deres liv på.

– Det skal være rigtigt, korrekt og udtales præcist som i Sydfrankrig, tak.
– Du kan aldrig få et job hos Mærsk hvis du ligger det billede op.

– Man må forvente en konsekvens af den opførsel.
– Folk spørger mig tit: Hvorfor er du så god?
– I min familie har vi tradition for at blive sammen med vor ægtefælde hele livet.

IMG_6732-652x652Jeg har i nu et halvt år boet i de her to Samsonite kufferter, først i LA, nu i Århus. Jeg har været heldig at finde de mest fantastiske værelser der hvor jeg skulle i praktik, hvor jeg kan bo i fred og fordragelighed, uden at skulle koncentrere mig om indretning eller terminer. Det er befriende.

Der er med andre ord andet ved livet end dets hastighed og materielle goder, og selvom jeg til tider selv glemmer at stoppe op, beskæftiger jeg mig trods alt med noget jeg finder en altoverskyggende glæde ved. Og jeg priser mig lykkelig for at komme fra en familie, der altid har lavet det der gør dem lykkelige. Og kun det. Også selvom det betød, at jeg aldrig har været på skiferie, at vi skulle spare på pengene og at min mor og lillebror måtte flytte hjem til mig for et par år siden. Det er midlertidigt, siger stemmen stadig beroligende:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAt kunne springe i havet hver morgen, var muligt for mig i LA såvel som her i Århus. Jeg håber aldrig jeg skal bo længere end et stenkast fra vandet igen. Vand er menneskets bedste ven!

Fri som kunstner

“Vi har prøvet det der med fast arbejde. Og det var ikke noget for os”

– sagde min morfar altid, og hostede højt og længe, så det grænsede til det pinlige. Han var jazz musiker og kunstmaler, og ham var der ingen der kunne bestemme over.  Han kom og gik som han ville, men vi i familien (og en lang række forskellige kvinder) elskede ham alligevel. Min mor er på sin vis lige sådan, bort set fra, at hun tog moderrollen langt mere seriøst end min morfars boheme filosofier og syre jazz ideer. Det takker jeg hende for, og ved, at hendes gode eksempel er grunden til, at jeg i dag er fri af skyld og pligt. Så tak til Mullen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg er pt. ved at få en cykel af samme mærke som den jeg havde i LA, Gazelle, da jeg hverken før eller siden har haft en cykel af så god kvalitet. Den glæder jeg mig til at cykle rundt på i Århus. Frihedsfølelse for fuld pedal!

Stolt som en pave

Når jeg hører på mine veninders familiers krav og rynkede bryn, når fjumreår og højskoleophold kommer på tale, får jeg gåsehud og må ud og trække luft. Jeg synes det er pisse-synd at disse gode folk, skal bruge livet på at få det stolte smil frem på faderens læber. For den opgave er dømt til at mislykkes. Jeg tror ikke på vi kan gøre alle tilfredse. Der vil altid være nogen der synes, at din idé er ubrugelig, eller den måde du stabler dine klodser på, er upraktisk og lige lovlig simpel.  Men hvis du bygger dit tårn fordi du synes om at bygge med klodser, og ikke blot fordi du har fået dem i gave, og du forventes at bygge noget prangende med dem, bryder du på den måde ud af forventningernes jerngreb, og ind i en ny retning af ikke kun egen – men andres glæde og lutter harmoni. Jeg laver TV, spiser dejlig mad, cykler på arbejde, griner på stikord fra sjove venner og spiser ostemadder – fordi det gør mig fri og glad. Hvad gør du?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAØkologisk ost og smør fra Naturmælk, med min yndlings instant kaffe fra Urtekram – lykke på mit knækbrød.

2 thoughts on “Som om jeg gad arbejde i Mærsk?!

  1. Carla! Det her indlæg gjorde mig glad og fortrøstningsfuld. Jeg holder pause fra mit ellers priviligerede høj-status-uni-studie for at arbejde med noget fuldstændig ikke-studierelevant – fordi jeg er TRÆT af livet på universitetet hvor man hele tiden bliver målt på hvad der foregår i den akademiske del af ens hjerne. Så nu skal jeg passe handikappede. Og holde fri når jeg har fri. Og feste i weekenderne uden dårlig samvittighed. Og begynde at tegne igen. Og dyrke mere yoga. Min mavefornemmelse siger mig at det er det helt rigtige lige nu, og så kan det simpelthen være lige meget om det er det korrekte at gøre eller om nogen synes jeg spilder tid og evner.
    High five til dig, og god søndag!

  2. Sådan! Godt for dig, og godt du lytter efter. Studiet render ingen vegne, men det gør lykken, hvis man ikke mærker efter. Måske kan man forene læsningen med en god livskvalitet, når du har fundet “dig selv” igen. Held og lykke med det hele! Og dejligt at du kunne bruge mit indlæg til noget. KH C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *