Projekt istandsættelse #2

Dette indlæg startede jeg allerede på at skrive, da jeg for halvandet år siden var kommet hjem fra min praktik-tid i henholdvis LA og Århus. Jeg havde brug for, at mit hjem også gerne måtte ligne et hjem, som jeg selv synes om.

Jeg står nu i lidt samme situation som da jeg for halvandet år siden, fik slebet mine gulve. For jeg har nemlig taget al tapeten ned i mit soveværelse, og den slags stætter lissom hele hjemmet over styr (min seng står inde i min stue til eksempel). Dengang mindede min daværende kollega Bubber om, at det nu var 4. gang i dag, at jeg snakkede om projekt “Gulvslibning”.

Jamen… Jeg glæder mig bare så sindssvagt meget til at få lyse lækre ludbehandlede gulve. Mine tanker er fyldt med lud! Projektet tog flere uger fordi visse gulvmænd lever efter hakunamatata leve-reglen.. Men det fik heldigvis prisen godt ned, og resultatet var helt lyse lækre ludbehandlede gulve, som let kan vaskes rene med ludsæbe.

Efter guldafslibningen flyttede min kære lillebror på kollegie, og min mor fik sin egen lejlighed. (Læs hvorfor min mor bor hos mig her). Og det gav lissom et ekstra skub i den rigtige retning – og til eget overblik, aflastning af Bubber og inspiration til jer – kommer her en oversigt over Projekt Hjem-Igen:

Stuen

Inde for vedligeholdelses kontoen har jeg:

Slebet mine gulve

Producent: DK’s gulvmænd En fuldslibning med vanding af gulve samt efterpolering og 2x hvid ludvoks koster ca. 6.600

Malet hvidt

Jeg vil også gerne have malet væggene og loftet i stuen hvide, fordi de er blevet lidt mørke i hjørnerne og karmene og dørene har fået en del stød.

Det skal males én gang, og det koster ca. 9.000 kr., inklusiv afdækning og materialer fra Flügger fra Malermesteren Naveed. Det har jeg faktisk ikke gjort – lappede bare lidt hist og her med en maling-rest jeg havde liggende.

Indretning

Inde i stuen har jeg forgæves ledt efter 4 nye barstole som var pæne, men også havde et ryglæn. Den stol i ser herunder var den fineste jeg kunne finde – men også hundedyr. Derfor pønser jeg nu på at købe et Atelier Spisebord fra Snedkergaarden – som netop nu er på tilbud hos Rosborg Møbler. For jeg tror det ville se bomben ud med den klassiske Y-stol, som de også har tilbud på. Skal bare lige tjene lidt penge først!:)

Screen Shot 2015-04-01 at 07.19.25

805ed7fa76914b64896aed47afa834dc

Jeg ønsker mig pænt meget en Arne Jacobsen kontorlampe i sort, men har ikke rigtig brug for den inde i stuen pt. Derfor har jeg tænkt mig at investere i to hvide af slagsen, til mit soveværelse. Og for det ikke skal være løgn, har jeg netop taget mit totalt hade-salvssmulds-tapet ned på den væg som de skal sidde på – fordi jeg synes de er så smukke, at jeg ikke vil byde dem savssmuldstapet. De koster 3995,- stykket. Uha:)

ea065b4f0c73bb1a4479da5e061038adf84cde347f1dc6b091c80e544ab53658

I stedet for en sofa (drømmer om en Cocoon 320 Eilersen – men venter til jeg flytter til et større sted) har jeg i hjørnet af min stue, haft en madras liggende oven på en hvid skænk, fyldt med puder og smukke tæpper. Den er dog lige pillet ned, da væggen ikke kan holde madrassen oppe (gammelt lort).

Eileen Fisher  Summer 2014karm

Ved siden af mit arbejdsbord har jeg købt et stort IKEA spejl i metal, som gør rummet større.

b93d885dd718e0f468dc2253ccb7a063

For enden af min stue har jeg min mors væg-collager hængende, som minder mig om de elementer som betyder meget for mig. En slags visuel reminder.

billede

4e99975572d60cd3a21b867d070637e5-652x931

I mit soveværelse har jeg rykket mit lille make-up bord og spejl ud, for at få plads til mit tøj og min nye seng fra Ilva. Min madras er fra Dream Zebra og sengetøjet fra Zara home og Ikea.

5be448e995a7bf9d6e9a12b66646e5e5-652x991

Badeværelse 

large-12

Vægge og loft males hvide

Ting jeg kan gøre, før en maler bestilles:

Spartle huller

Gøre hovedrent

Gulv males hvidt:

Forhåbentlig kan jeg få DK’s Gulvmænd til at slibe mit badeværelsesgulv (det kunne de så ikke). Så jeg har bare ladet dem være – det er vist også moderne med terrazzogulv?

       Tip til terasso slibning – hvis jeg orker det senere

  • Det er vigtigt, at overfladen bliver ru over det hele, før der males.
  • Malingen bør være en almindelig gulvmaling på acryl- eller alkydbasis, og der bør males mindst to-tre gange, hvis du vil opnå en holdbar overflade.
  • Det afslebne og rene gulv males bedst med pensel, så malingen kan masseres ned i gulvet.

 

large-2

Sådan så min altan ud – drømmen kan ses herunder, og status pt billedet under.

a2803f235301c9086e9db4f550234437

Køkken

large-11 copy

Jeg vil gerne have en hvid bordplade og hvide greb – men jeg tror det bliver for omfattende – da jeg håber på at kunne finde et nyt sted at bo med mere plads og større vinduer og i det hele taget bare mere af alt det jeg elsker!:)

Stylist Mette Bonavent

Inspirationsbillederne kan findes her 

Og jeg vil lave en house tour på min YouTube kanal – så snart soveværelset er blevet fikset!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *