Okse-deller med quinoa salat & mandel hummus

Disclaimer: Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Superbrugsen og www.migogminmad.dk

Som De, kære læser, måske har bemærket, så er jeg jeg i fuld gang med at arbejde med mit kærlighedsforhold (til mad). Og ud over at dele min indre proces, som handler om nydelse frem for effektivitet, deler jeg naturligvis også mine yndlings opskrifter med jer. Fælles for dem er, at de er forholdvis lette at lave, og kan betragtes som sund og selvforkælende hverdagsmad – eller en god søndagsret /afslutning på weekenden.

Og hvad er mere hverdagsagtigt end frikadeller? Egentlig mærkeligt, da det godt kan tage sin tid at lave frikadeller… Løg der skal hakkes, deller der skal formes og er det bare mig, eller er der aldrig nok plads på panden til hele portionen?! Jeg har derfor lavet denne video, som viser jer alle de smarte tricks, der gør, at man når igennem processen 100 gange hurtigere. Og lad mig med det samme afsløre, at min fantastiske blender har en stor finger med i spillet herom.

Subscribe på Mig og Min Mad kanal her

Ofte laver man jo frikadeller af svine/kalvekød, men jeg kan altså meget bedre lide oksekød, så jeg har taget det bedste fra frikadellen og mixet med oksekød. Og med mandler i bliver oksedellen til en delle med gods, som går helt perfekt sammen med min all time yndlings salat.

Til frikadellerne er det ultra læks med en mandelhumus, som har nogenlunde samme konsistens som normal humus, men 100 P bedre smag.

(Se om mandelhumus her)

 

Oksekødsfrikadeller med mandler og ost med quinoa salat

Tid i køkkenet: 30 minutter. Stegetid: 15 minutter.
Antal personer: 2

Ingredienser:

Oksedeller

 • En pakke økologisk hakket oksekød
 • 1 fed hvidløg
 • 2 æg
 • 200 g mælk
 • 1 pose Cheasy revet ost
 • 200 g. mandler
 • 5 spsk rasp
 • 1 tsk salt
 • Friskkværnet peber
 • Olivenolie til stegning

Quinoa salat

 • 200 g. quinoa
 • 5 dl vand
 • 12 tsk groft salt
 • friskkværnet peber
 • 2 finthakket purløg
 • 1 avocado
 • 200 g. græsk feta
 • 1 pose pinjekerner
 • 1 udkernet granatæble

Mandel humus (nok til madpakken)

 • 4 dl mandler, udblødt natten over i vand
 • 3 spak tahin
 • 1 dl vand
 • 1 fed hvidløg
 • saften af ½ citron
 • 1 dl olivenolie
 • 1 tsk salt

Se fremgangsmåden her 

Flere indlæg i samme stil

One thought on “Okse-deller med quinoa salat & mandel hummus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *