Mit forløb med personlig træner Fitter than fit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Før og efter 3 måneders forløbet med “Fitter than Fit” (min bikini til højre er fra ERES)

Træning der virker, tak

For lidt over et år siden kom jeg hjem fra LA med andet end tilrettelægger erfaringer fra mit praktikophold – nemlig 5 kilo for meget på sidebenene og en røv, hvori der ingen muskler fandtes. Jeg havde med andre ord et stærkt ønske om at blive stærkere og tabe mig. Mens jeg boede i Århus fik jeg trænet en hel del, spiste efter div. kure og tabte mig da også lidt. Men resultaterne var små, og motivationen til at gå i træningscentret efter arbejde blev svimlende lille da jeg flyttede til København igen, og den var bestemt ikke større før arbejde kl. 6 om morgenen. Min løsning blev: Jacob Rosendal – kendt som den personlige træner: “Fitter than Fit”. For med en personlig træner ville jeg få hjælp til at lave et program der fik en effekt, og støtte til at holde den undervejs.

Screen Shot 2015-09-08 at 14.13.06Jacob “Fitter than Fit”

Bag hættetrøjen gemte sig en yderst veltrænet jysk mand, med hang til sjove YouTube klip, sund energitæt mad og TUNGE vægte. Jacob og jeg gik virkelig godt i spænd, og med ham blev træning pludselig en sjov og virkelig givende ting.

Tunge vægte

Jacob lærte mig, at man ved at styrketræne med tunge vægte (så man kan lave øvelsen korrekt 6-8 gentagelser 4 gange) giver en langt højere efterforbrænding, og gør dig meget stærkere, end lette vægte med mange gentagelser. Og det fede er, at man efter de 8 gentagelser skal holde en lille pause, hvor der så er tid til at høre en sjov historie etc. – og det gav mig altså ekstra motivation, glæde (og styrke!).

Højintensitet

Ud over at løfte tunge vægte, lærte Jacob mig også, at løbe intervalløb (Se hvordan jeg løber her) fx. 15 sek i tempo 20 med 45 sek pause x 7). Denne måde at løbe på, sætter forbrændingen og efterforbrændingen op, og forbedrer konditionen lagt mere effektivt end “lala” crosstriner, mens man læser avis eller ser MTV.

Screen Shot 2015-09-07 at 11.48.21

Billederne er fra Fitter than Fit’s Instagramside, hvor du kan se mange af de øvelser jeg har lavet med Jacob, og de andre kunder han har. (Tryk på billederne, så kommer du direkte hen på siden).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mine resultater:

Jeg har “kun” tabt mig 3,5 kilo, men forskellen er ret tydelig synes, jeg. Det forholdsvis lille vægttab har uden tvivl noget at gøre med en forstoppelse som jeg har lidt af stort set hele forløbet (min mave er ikke helt rask endnu, men arbejder på sagen!). Og sommerens mange fester har også sat en stopper for at træne igennem søndag eftermiddag, efter at have vendt champagne flasken med bunden i vejret natten før. Jeg vil stadig gerne tabe mig lidt, men er meget glad for formen på min krop – som skyldes min træning. Den skal uden tvivl holdes ved lige, og så må jeg bare skære lidt ned på kalorierne. Men ikke på samme usunde måde, som jeg tidligere har gjort. Jeg vil ikke følge en kur, jeg vil bare stoppe med at spise for meget. Så er jeg sikker på, at jeg nok skal tabe mig!!:)

Jeg har tabt 3,5 kilo
Gået 2,9 % ned i fedt
Gik fra at køre intervaller på løbebåndet på 16km i timen til 21 km. i timen.
4 rep pr i dødløft med 80 kg.
5 rep pr i squat med 70 kg.

Første træning og sidste træning:
Goblet squat med 6 kg: 89 stk // 12 kg: 94 stk
Armstræk på knæ: 24 stk //47 stk
Mavebøjninger op til knæ: 39 stk // 61 stk
Chinup maskine 25 kg: 51 stk // 76 stk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kropsmål:
Talje start: 80cm Talje slut: 77cm
Bryst start: 97cm Bryst slut: 98cm
Lår start: 56,5 cm Lår slut: 61cm
Arm start: 28,5cm Arm slut: 29,5cm
Hofte start: 108 Hofte slut: 108cm

Som i kan se har jeg kun tabt cm på taljen, men jeg har alligevel tabt mig – for min fedt procent er faldet og min muskelmasse er stedet. Min styrkeudvikling ligger over 100% og det er faktisk ret imponerende (siger Jacob). Min krop er bare ikke en size 0 – jeg er ikke en nips, og har i dette forløb fundet ud af, at med den rette træning, kan min krop godt være stram, selvom jeg ikke kommer helt ned på de 60-65 kilo, som jeg først gik efter. Jeg skal virkelig ud i noget ekstremt, hvis jeg skal der ned – hvor jeg har været før (efter Dukan kuren bl.a.) men min hud var grim, min krop var svag og jeg var konstant sulten! Det er mit liv bare for kort til:)

Her kan du se nogle af de Instagram posts som Jacob har lagt op fra træningen – til inspiration til din træning evt.?

Screen Shot 2015-09-07 at 11.41.19

HIT session efter styrketræning. 2-3 runder:

50 starjumps
40 mountain climbers
30 Kb swings 16 kg
20 front squat Kb 16 kg
10 step bench jump overs
5 Burpees
10 step bench jump overs
20 front squat Kb 16 kg
30 Kb swings 16 kg
40 mountain climbers
50 star jumps
Også sluttede vi af med 3 sprint med elastik.

 

Screen Shot 2015-09-07 at 11.42.13

6 rep med 70 kg + hit complex som var lidt hårdere ind normalt. 

 

Screen Shot 2015-09-07 at 11.44.06

60 kg i squat og HIT (Se videoen ved at trykke på billedet)

Screen Shot 2015-09-07 at 11.45.08

Beastmode med ballslams – kan betyde en flækket negl… Husk og giv den gas når i træner så hellere lidt kortere trænings pas og hold tempoet oppe. Se videoen her

Screen Shot 2015-09-07 at 11.52.25

Ryg- og tre runder hit træning:
Leg raise
Step ups på bænk
Ball slams
Planke med side steps
Battle ropes

Screen Shot 2015-09-07 at 11.52.59

Se hvordan jeg dødløfter her – er super god øvelse, hvor man virkelig får fat på røvballerne, maven og ryggen i én øvelse. Det er den slags styrkeøvelser man skal gå efter, hvis man vil være tonet. Det dur’ ikke kun at arbejde med de små muskelgrupper så som biceps (som også aktiveres i denne øvelse) – det er alt for lokalt, og får ikke forbrændingen op eller gjort kroppen stærkere i samlet forstand. 

 

Træning fremover:

Jeg vil stadig træne med Jacob et par gange om måneden, og holde alt jeg har lært ved lige i Fitnessworld, hvor jeg træner ben én gang om ugen, arme én gang om ugen og så 2 gange styrke/cardio/H.I.T/Crossfit/Heat wave/ Kettle cross/ holdtræning (deres hold er virkelig gode!!).

Hvis du vil vide mere om træning – som virker – og måske endda gerne selv vil prøve et personlig træningsforløb, så kommer her lidt info om Jacob fra Fitter than Fit:

 

Screen Shot 2015-09-08 at 14.41.07

 

 

 

2 thoughts on “Mit forløb med personlig træner Fitter than fit

  1. Hej! Det er så sejt gået. Virkelig imponerende resultat smukke 🙂 men hvordan kan det være at 1xben og 1xoverkrops træning er nok i ugen? Er det pga intensiteten, eller? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *