Mission frihed

Screen Shot 2014-09-29 at 19.26.48

For to måneder siden hjemme i min lejlighed sammen med Mullen (min mor):
Mig: Jeg faldt i snak med en dame nede på badebroen.

Jamen dog, siger Mullen, uden at løfte blikket fra computerskærmen.
Vi hoppede i vandet på samme tid, og så tror jeg hun synes det var naturligt at sige noget.

Hvad sagde hun så?

At hun netop havde sagt sit job op som designkonsulent, og at hun aldrig havde været lykkeligere. Og selvom hun nu var arbedsløs, og ikke kunne gå på café i tide og utide og bruge halve og hele hundrede kroner på kaffe og småkager.

Jaså.

Ja, og da vi kom op af vandet igen, og havde tørret os og lå i solen på maverne, legede vi en leg, hvor hun var Genie og jeg var Aladdin. Og så fik jeg lov til at ønske tre ting – hvad som helst!

Hun lyder sød.

Hun var sød. Vil du høre hvad jeg ønskede?

Ja

Okay, jeg ønskede for det første, at jeg havde en krop, som jeg slet ikke havde det mindste imod. Selv ikke efter 2. portions aftensmad og en hel pose lakridsmandler.

Du har en dejlig krop. Stop det.

Så du synes ikke jeg..

Nej, elsk nu bare din krop. Den er så fin.

Okay, men det ændrer alligevel ikke på, at jeg vil kunne løbe 10 km. uden pause igen, passe en st. 36, spise sundt og let og få mig et par nye boobs.

Det kan du jo også få, mens du er glad for din krop?

Nåh ja.

Så igen, stop.

Okay.
 
Hvad var næste ønske?

Det var, at jeg vil tjene 80.000 kr. om måneden, udelukkende ved at lave ting jeg elsker, hvis du absolut vil vide det.
Det synes jeg er et godt ønske, lad os grave lidt mere i det.

Okay.

Fortæl mig hvad du elsker at lave.

Jamen, jeg elsker faktisk det jeg laver nu. At fortælle historier – på TV, skriftligt og med lyd. Og så kan jeg godt lide selv at være ærlig på skærmen.

Hvad mener du med det?

Hva’?

Jeg siger, hvad mener du med at være ærlig på skærmen?

Jamen, det jeg mener, er for eksempel at jeg synes det er kedeligt at spille skuespil, men sjovt at lave TV, fordi jeg bare er mig selv.

Okay, så du vil være TV-tilrettelægger og TV personlighed?

Ja, og konceptudvikler – fordi jeg elsker at finde på nye koncepter og skabe noget nyt.

Men det er du jo nu.
Nåh ja.

Men du tjener ikke 80.000 kr. om måneden på det.

Bingo.

Endnu.
 

Det sidste ønske var straks sværere at bestemme sig for.
Men jeg tog en rask beslutning om, at de mennesker jeg omgiver mig med, for altid må være kærlige, gode, sunde mennekser, som jeg vil elske at dele mine oplevelser med, fordi de ser mig for den jeg er, og ikke kun som “TV-tilrettelægger-festbabe”, altså kun en brøkdel af den jeg er.

Der er jo ingen der kan se hele Carla, siger Mullen stille. Men du kan vælge at være sammen med mennesker, som får det bedste frem i dig. På godt og ondt. Det det handler om, er at vide at andre er et spejl af en selv, så kampen er altid inde i dig selv. Og sandheden er jo, at det ikke behøver at være en kamp. For man kan altid vælge at acceptere livet som det er. På den måde er hver eneste dag helt fantastisk og du vil altid være fri. 

 

Screen Shot 2014-09-29 at 19.56.47

Med ovenstående i mente, har jeg i nu 5 uger gennemgået min hidtil mest balancerede indsats, på at få min krop i fin form, og få vendt tankerne indeni. Det har ikke handlet om at nå mit mål asap, men at være i en sund proces, hvor jeg hver dag er stolt af mig selv, og roser mig selv, fordi jeg elsker mig selv nok til at passe min krop så godt jeg kan. Det er frihed for mig.

Her er min personlige liste med de ting, som gør min hverdag endnu bedre og sundere (jeg bygger en ekstra ting på hver uge, for ikke at blive helt overvældet af nye tiltag fra dag uno).

1. uge:
Jeg spiser sundt og godt, men ikke efter kl. 18 eller før kl. 10.00 og dyrker sport min. 4 gange om ugen.
Jeg fastede kun på 8/16 metoden dén ene uge, men har siden holdt fast i, at jeg ikke behøver at spise morgenmad hver dag, og slet ikke lige så store portioner som jeg plejer. 

2. uge:
Jeg opsøgte en hypnotisør som har hjulpet mig med at slippe madtankerne.
Jeg lytter til hans lydfiler hver morgen, og må sige at det virkelig virker. Jeg har ikke rørt cola zero, som jeg ellers var totalt afhængig af, og mine tanker om mig selv og mad er klart forbedret. 

3. uge:
Jeg begynder at spise efter min blodtype
Min mavepine, som til tider helt udlukker mig fra siciale aktiviteter, er aftaget, og jeg har meget sjældent undt i maven nu. Jeg undgår alle de ting blodtype O ikke må få, og det virker bare!

4. uge
Jeg cykler til arbejde
Frihedsfølelse, høj musik, sved på panden og mange bakker i Århus.

5. uge
Jeg prøver en ny motionsform
Jeg veksler mellem Nalini Hot Yoga, Bikram i Århus, løb og Energii reformer træning. De er alle sammen en blandingen af smidighed, styrke og god musik, som er nøglen til en effektiv træning for mig. 

Denne uge vil jeg spise lidt mindre fedt, og træne 5 gange om ugen, sammen med de andre ugers agendaer. For når det hele kommer lidt ad gangen føles det let som en leg, og min krop er i klar bedring efter en ret usund sommer. Fri og glad!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her kommer lige en lille opskrift – til de dage hvor jeg forkæler mig selv med hjemmelavet is, uden at gå på kompromis med  sundheden. Man kan stort set bruge alle de slags frugter man vil, men frossen banan giver en rigtig konsistens, og jeg er desuden blevet svært glad for morbær, som har en karamel agtig smag – hvilket jo ikke er så dumt i is. Jeg laver som regel en lidt stor portion, så jeg kan fryse den ene halvdel ned, til at blande op med yoghurt, for at give den smag uden kunstigt sukker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIsen er pyntet med kokos og hybenkrymmel. Jeg gav den til Dorte, som jeg bor hos, fordi jeg ikke må få kokos på blodtype diæten, og kun ganske list yoghurt. Jeg spiste derfor lidt med quinoa corn flakes på.
Untitled-1

 

 

 

2 thoughts on “Mission frihed

 1. Okay, nu gør jeg noget jeg ALDRIG gør ellers. Er simpelthen nødt til at sige, at du påvirker mig på så mange punkter. Jeg synes du er så mega cool, total ærlig, åben og helt din egen.
  Jeg kan huske dig fra DMJX i kbh, hvor du dansede til fredagsbar for en del tid siden(kald mig bare stalker. haha! pinligt), men du havde tylskør på og havde en fest. Sad selv og tænkte “gid jeg bare kunne være sådan der.” Det er lidt mærkeligt at jeg har bidt mærke til dig, men har jo set dig rundt omkring i medierne.
  Liiidt kikset at skrive, men synes du er for sej! Mere af dig!

 2. Nu bliver jeg da helt rørt, lige her i midt i morgenmaden før en lang dag med optagelser, yoga og fest i aften.
  Det er bekræftende at du lige netop har bidt mærke i mig, på en af de dage hvor jeg var aller mest fri og glad. Jeg var lige gået fra min kæreste på det tidspunkt, og var bare lykkelig for at være kommet i gang med min uddannelse og fri for ham, ærligt talt. Nu er jeg så i gang med den, altså uddannelsen, og skal minde mig selv om, at jeg stadig er den glade pige med strutskørt, og ikke behøver at præstere hele tiden.

  Så tak fordi du brød ud af det emotionelle indefrysninger, der kan samle sig fra tid til anden.

  Længe leve ros – og død over janteloven.

  Tak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *