Mediebranchen Indefra

Mediemagasinet SAMSON har skrevet en artikel om mig og mit forhold til mediebranchen. Læs det her, og få alle mine interview svar herunder:

En sjælden gang får man et klarsyn. Bare lige 5 sekunder. Men øjeblikket er alligevel nok til at ændre alt man hidtil har troet var sandt.

179131_10151233497957255_1825373408_n

Således skete det den smukke forårsdag dag for 4 år siden, at jeg kom til coach-møde hos Pelle Hvenegaard på Christianshavn, for at få nogle gode tips til at blive en god vært og skuepiller. Han formulerede sit råd i enkelthed:

“Du vil altid have din kæmpe-energi og udstråling. Men få en uddannelse, og bliv rigtig god til noget, det vil du aldrig fortryde”

Kort efter sad jeg på DR og castede til Emils Damer og Sexministeriet. Jeg samlede point til at komme ind på TV- og medietilrettelæggelse, som var den uddannelse jeg synes passede bedst til mig. Her ville jeg lære at filme, klippe, skrive og udvikle koncepter. For første gang i min karriere, var jeg uafhængig af lunefulde instruktører og tilværelsen som marionet dukke. Min kreativitet kunne endelig komme til sin ret.

Springet fra film til TV, kom sig desuden også af, at jeg elsker økonomisk frihed, og at jeg efter 7 år som skuespiller, måtte erkende, at der er et stort skred mellem de små ord: Skuespil og cashflow. I TV branchen kan jeg både arbejde bagved og foran skærmen, og tilmed lave reklamer, uden nogen får ondt af det. Og det er som bekendt der pengene ligger, og hvis du spørger mig, dér min fremtid ligger, forenet med social media og video.

I en verden, hvor alle forsøger at få så meget ud af en som muligt – så billigt som muligt, er det afgørende at lytte til sin indre stemme, for ikke at miste sig selv og sige ja til for meget, eller det forkerte.

Den lektie fik jeg på sidste optagedag af Far til Fire, hvor skete der noget frygteligt og godt, på næsten samme tid. Jeg spurgte min instruktør hvordan han kunne holde ud at se sig selv i spejlet, og om han ikke var dybt flov over sin den måde han behandlede sine spillere på? Jeg tror ikke han fik andet ud af episoden, end hovedrysten, men selv mærkede jeg en summende lykke fornemmelse i hele kroppen, fordi jeg langt om længe fik sagt fra. Denne oplevelse, blev mit farvel til flinkeskolen, gratis-arbejde og dét at gå på kompromis med min indre stemme, fordi jeg troede det kunne gavne mig. Det kunne det ikke.

IMG_1431Her bliver jeg gift med Peter i min rolle som Søs, den sidste Far til Fire film jeg medvirkede i.

For nylig blev den standhaftige Amerikanske metaldør lukket lige for næsen af mig og mit ny-fundne internship, fordi jeg ikke kunne sætte mine ben i det helvede af en arbejdsplads, jeg var først var havnet i i LA. Det var selvfølgelig surt at få afsluttet mit visa så brat, men at finde billeder til pitches, med sexuelle kommentarer som eneste kommunikation, er strengt taget ikke en del af min uddannelsesbeskrivelse, og jeg manglede derfor en central årsag til at fortsætte arbejdet.

Lige da jeg kom hjem arbejdede jeg for et nyt interaktivt medie bureau “We are Stateside“, som jeg nåede at arbejde lidt med, inden afrejse fra LA.  De har kunder som Spotify, HBO og Apple – og jeg nåede bl.a. at udviklede en social media strategi til skuespillerne fra True Blood. Her kunne jeg se, at min kreativitet og evner fra TV & Medietilrettelæggelse, giver mig enorme muligheder for at gøre det godt – også i udlandet og med online mere kommercielle koncepter.

Lige nu er jeg i praktik på DR, og det gør mig simpelthen så lykkelig! Og så længe jeg giver mig selv tid til at dyrke yoga, lave- og spise sund mad og tage til en fest i ny og næ, så er jeg glad, og holder balancen mellem produktivitet og livsglæde.

30663_407734683376_1264767_nMig som vært på TV2 Zulu i programmet “Ups det er live”

Hvis jeg her til sidst skulle komme med et råd til dem der ønsker at arbejde i mediebranchen, må det være at følge din indre stemme, og kun tage jobs du er passioneret omkring. Så længe du er ærlig, har du intet at miste, og hvis glæden er der, så er det meget lettere at møde folk i øjenhøjde, skabe gode kontakter og blive bedre til sit håndværk dag for dag.

Og som med alt her i livet, så tror jeg på, at det der ikke lykkes, sker for at give plads til noget endnu større og bedre, end man selv kunne tænke sig til. Derfor blev jeg ikke totalt ødelagt, da jeg pludselig stod uden praktikaftale efter Panikdagen. En uge efter ringede de fra LA, og ville have mig dér i stedet. Og da min praktik i LA blev afbrudt, vidste jeg at noget bedre ville komme.

”Hvad er det værste der kan ske?”

– spørger jeg mig selv, når jeg er bange. I L.A. var det at blive sendt hjem, og jeg mener, 2 måneders sommerferie inden næste internship, med tid til at arbejde på nye store koncepter til bl.a. Fiat og HBO, det er ikke spor værst! Mit liv er alt for vigtigt til ærgrelser, og jeg ved bare, at det hele ender godt. Så jeg nyder turen – no matter who the fuck’s gonna send me home!:). Mere kan man ikke forlange af livet.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *