Mål fra 2010 og status lige nu

1275469_10152138834242255_5767508239540734677_oDer er dem der synes at jeg burde slappe lidt af. Og jeg gør det, på min egen varsomme måde – men det er som om det aldrig helt falder i trit med mine ambitioner for dagen, og selve afslapningen ligger således i dét at gøre noget.

Hvor andre ser serier på Netflix afprøver jeg nye cremer eller skriver på en bog om mænd – dem alle sammen. Bølgechips’ne og søndage på langs går konstant til andre end mig. Mine venner får dem, min familie får dem, og selv mine kollegaer får dem. Jeg kunne have godt af både chips og dage uden præstation.

Dem der kender mig ved, at jeg altid brygger på en ny idé og har mange bolde i luften. Jeg selv ved, at jeg står op kl. 6 eller 7 om morgenen, svarer mails, skriver måske et blogindlæg, eller tager billeder af noget jeg vil skrive om, om aftenen. I tidsrummet 9-16.30 laver jeg TV på DR, så skal jeg til træning (var til Dirty Dance i går – fandeme sjovt!) og så hjem og lave mad, svare på mails og skrive det blogindlæg jeg ikke nåede at skrive færdig om morgenen. Kl. 12 sover jeg. Og jeg spørger mig selv: “Er dette det liv jeg vil leve?”. Jeg er generelt tilfreds med den over-fede måde, livet behandler mig på, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad jeg kunne udrette, hvis jeg gav mere plads til kærligheden og lidt mindre til ambitionerne.

MÅSKE vil jeg alligevel kunne opnå mine mål? Jeg er et anstændigt menneske, er ikke ude på at snyde nogen, og jeg griner ret højt, ret ofte. Nogle synes måske min latter er lige lovlig voldsom – måske fordi de tror, at den ordner alt for mig, på samme måde som smukke kvinder er vandt til, at deres udseende åbner døre for dem. Og det har de på sin vis ret i. For jeg tror på, at glade mennesker tiltrækker flere gode ting. Og således er vi atter tilbage på sporet – for hvis jeg er glad, så er det vel ligegyldigt hvad jeg laver?

“Jeg vil hygge mig i livet” skrev jeg i min målsætning for 2010 – som den aller første sætning. Og det er så rigtigt set Carla! Det er dér magien ligger. For med den indstilling kan selv opvasken blive hyggelig, i hvert fald hvis det er ens egen..

Men noget må jeg gøre rigtigt, for da jeg kigger længere ned af listen, kan jeg se, at stort set alle mine mål er indfriet:

mål11work

Mentale mål

 • Jeg er sød mod mig selv, og hygger mig med livet i alt hvad jeg foretager mig. (Jeg brister af glæde stort set hver eneste dag. I går måtte jeg råbe TAAAAK kære Gud ud over ringvejs broen her i Århus, fordi jeg bare var så glad!)
 • Jeg står ved mig selv, og har en stærk fremtoning. (Jeg er stort set altid mig selv, og det sker meget sjældent at jeg bliver usikker)
 • Jeg træner hver anden dag i travle perioder, og hver dag i afslappede perioder (Plus-minus..)
 • Jeg spiser når jeg er sulten, og kun ting jeg ved gavner min krop (Arh, ikke helt..!)
 • Jeg spiser sundt, og smager kun på usunde ting, velvidende, at den smag vil give mig kvalme, spiser jeg mig mæt i den. (Det er jeg blevet bedre til – lidt men godt!)
 • Jeg vil give al den kærlighed til mine nærmeste, jeg kan. For jeg ved, at kærligheden er alt vi har, og alt andet er ikke værd at spilde tid på. (Jeg beskæftiger mig KUN med mennesker jeg holder af).

Karrieremål

 • Jeg arbejder på DR. Jeg elsker mit job. (Bingo! Så vildt jeg allerede ønskede mig det for 4 år siden!)
 • Jeg har tid til at lave en god optagelsesprøve til Danmarks Design Skole som jeg går på efter sommerferien 2011. (Jeg kom til optagelsesprøve rent faktisk, men kom ikke ind. Heldigvis! TV tilrettelæggelse på Danmarks Medie og Journalisthøjskole er meget mere mig – så fint!)
 • Jeg har altid tid og overskud til at lave sommer tv, reklamer og spillefilm. (Jeg har den bedste chef på DR, som har tilladt mig at lave en dummy for TV3, som bliver vist til januar – mere om det, meget snart!)
 • Alle mine designprojekter bliver brugt, og er godt betalt. (Min blog er begyndt at kunne give mig lidt indtjening, og det er hér jeg bruger min kreativitet nu)
 • Hver dag bruger jeg tid på at dygtiggøre mig, og skabe nye kontakter både i den kreative branche og i skuespillerverden (Jeg elsker at møde nye mennekser, og taler med alle)
 • Jeg er konstant i gang med spændende jobs, i så vel fjernsynet, i film og på teatre. (Jeps!)

Økonomiske mål

Jeg har altid 100.000 kr. på kontoen, så jeg kan rejse til Vancouver og New York. (Jeg rejste til LA i stedet, og har lige været i NY. Og de 100.000 kr. er måske liige ambitiøst nok som elev, men jeg mangler ikke noget).

 Materielle Mål 2011

 • En lækker taske (Jeg fik en fin taske af O. som jeg bruger hver eneste dag – TAK!)
 • Nye boobs (I proces)
 • En ny Mac Pro (Tjek)
 • En lækker pels (Lige om hjørnet)

Jeg ligger hovedet lidt på skrå og tænker: “Tak”. Og må 2015 blive et år i kærlighedens tegn.

5 thoughts on “Mål fra 2010 og status lige nu

 1. Skønt, men også et lidt intimiderende indlæg. Skønt, fordi du virker oprigtig glad. Intimiderende, fordi jeg med din tema-opdelte liste med mål i livet, endda med “tjek-tegn” ud for, bliver konfronteret med min egen manglende retning og mål i livet.
  Derfor tænkte jeg at jeg, frem for at dvæle ved egen selvmedlidenhed, vil spørge lidt mere praktisk ind til dine målsætninger 🙂 Jeg håber du vil tage dig tid til at svare på mine spørgsmål:

  Hvordan er du nået frem til dine målsætninger?
  Hvor har du haft dem skrevet ned? Eksempelvis målsætningen om at “ville hygge sig i 2010”, men også de mere specifikke mål. Har du en notesbog til formålet, et brev ved sengekanten, eller noget helt tredje?
  Hvordan minder du dig selv om at følge dine mål i dagligdagen?

  Tak for en livsglad og inspirerende blog 🙂

 2. Hej Nina – godt spørgsmål!:)

  Jeg er så heldig at have en mor der er coach, så hun har hjulpet mig med at få en forståelse for hvordan man kan sætte mål, og nå dem. Det handler dybest set om at finde ind til kernen i det man virkelig gerne vil. Hvad gør dig glad lige nu? Prøv at giv slip på den drøm du måske altid har haft, eller andre har haft for dig. Og mærk efter – hvad er det det gør dig aller mest lykkelig? Når du har fundet frem til det, kan du spørge dig selv “Er det sandt?”. Skriv dit svar ned, og sørg for at spørg dig selv så mange gange, at den sætning du tilsidst kan skrive er helt uden tvivl. Når det er på plads, så gælder det om at være kreativ. Og det er man bedst, når man når derud hvor tankerne normalt aldrig kommer. Så for at finde på nye måder at nå dit mål på, skal du skrive en liste med 25 måder hvorpå du kan nå dit mål. Når den er færdig kan du udvælge de bedste ideer og sætte dem ind i din kalender, så du hver dag gør 3 ting for at nå dit mål. For mig er det blevet en fast ting, at jeg planlægger at få trænet mindst 5 gange om ugen, og jeg skriver det altid ned i min kalender. Der ud over er jeg altid i gang med nye projekter og arbejder med det jeg elsker. Det jeg skal til at gøre mere plads til er kærlighed og venner – så det arbejder jeg med:) Jeg skriver lige et ordenligt indlæg en af dagene hvor jeg kan komme med en dybere forklaring på hvorfor og hvordan denne metode virker. For det gør den.

 3. Hej Carla
  Lidt fjollet spørgsmål, men det er vel ikke en app du bruger til disse farverige baggrunde? Eller har du blot været forbi nogle cool selfie-venlige vægge…..?

 4. Desværre nej, det er simpelthen det farverige miljø jeg bevæger mig rundt i du ser – men jeg har lige ændret farven på et af dem på mit profilbillede på facebook faktisk – i photoshop, så hvis du kan fide ud af det, er det også en løsning:) Man kan få en prøvepriode på Photoshop gratis på nettet, og finde vejledeninger samme sted på hvordan man ændrer farverne:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *