Inspirations video til at skabe noget BIG

1A55C7B80F5A4E7A9C2A960C63E466DC.ashx

Somme tider, tænker jeg over, om det jeg kan og gør, ret beset er noget verden har brug for. Noget har jeg udrettet, det vidner denne blog og en række DVD film bl.a. om, men om nogen ligefrem mangler det jeg kan, står mig uklart. Jeg mener bare; en håndværker for eksempel – han er og har i alle tider, været efterspurgt for at udføre sit arbejde. Han drager nytte i folks hjem, når der skal sættes køkkener i stand, bygges skillevægge og hamres Monatana reoler op på snorlige rækker. 59a902ba274f9ba22715d32b6e287155 St.-Petersburg-Wawe-Pier-by-BIG01Imponerende bygningsværker fra tegnestuen BIG

Men jeg bliver aldrig håndværker. Mine evner rækker simpelthen ikke til det. Sidst jeg forsøgte mig med hammer og søm, var resultatet gennemført problematisk. Jeg havde netop sat en hylde op ude i køkkenet til krydderrier, da den, alle krydderierne og et enkelt billede af min morfar, faldt ned fra væggen, fordi min ven Henning ved et uheld rørte ved opsætningen. Han gispede af latter, og begyndte tilsidst at hoste, så det grænsede til det pinlige. Jeg besluttede mig med det samme for, at jeg havde ydmyget mig selv for sidste gang i håndværkerens tegn.

1582909419_mtn-jens-lindhe-02

Mullen har købt en boremaskine, der borer sig igennem beton som var det fastelavnsboller. Hun låner den ikke ud, men borer gerne et hul her og dér, uden bergening. Ellers er det mest mine mandlige bekendskaber, der siden hen har hjulpet mig med montering af div. lamper og hylder. En mand, der gør sig særligt bemærket på bygge-området er Bjarke Ingels, stifteren af arkitektfirmaet BIG. At hjælpe mig med lampeopsætningen har han stadig til gode, men i mellemtiden har han banet sig vej til New York, hvor han fremstår som en lysende stjerne på den arkitektoniske stjernehimmel. Hænderne slår jeg sammen, hver gang jeg læser om hans nyeste projekter, fra den evige række af principielle genialtiteter han har tegnet. Dét er så stort, tænker jeg, og forstår gang på gang, hvorfor hans firma hedder BIG.

BjarkeIngelsBillede af Bjarke Engels lånt fra Archimemeplex

Blændet af fascination for skabelsen, af ting som folk rent faktisk mangler, fandt jeg den video du ser herunder fra Ford Danmark, som på smukkeste vis, skildrer to danske fyre, der størrelsesmæssigt skaber det modsatte af Engels. Men de fine surf boards fra de danske surferdesigners “Oh Dawn” er skabt af samme omstændighed: Entusiatisk skabertrang og godt håndværk. Lad dig rive med – måske bliver du inspireret til at skabe noget selv:

Worst Idea Ever – Dude from Ford Danmark on Vimeo.

Og spørgsmålet er så, om det ikke bare er den gode skaber-steming jeg skal holde mig til, nu hvor værktøjskassen og jeg nok aldrig kommer på julekort.

Jeg fortsætter historefortællingerne lidt endnu.

Denne video er sponsoreret af Ford

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *