Hvor sidder skønheden?

Alle billederne i denne artikel er fundet på min Pinterest3f0665e62e189118195643ac68e59329
Agnete, Majbritt, Nanna og Jeanne fra Ikast Gymnasium sendte mig disse spørgsmål, som jeg har svaret på til deres AT opgave om Kampen om det gode liv – ikke helt urelevant:

Hvad er skønhed for dig? 

Okay, helt ærligt, så synes jeg, at skønhed er det, der ligger i blikket, når man kigger på dem man elsker, og således stråler uhæmmet af kærlighed, simpelthen fordi man ikke kan holde igen. Det slog mig, da jeg for lidt siden så Årgang 0 og Emmas mor konstant var ved at græde, mens Emmas far holdte tale til hendes konfirmation. Emmas mor er på mange måder langt fra det skønheds ideal, som vi kender, og jeg til dels lever efter, men lige dér, midt i den hjemmelavede sushi og de mangefarvede servietter, strålede en moderlig kærlighed så stærkt, at alle dobbelthager forsvandt og tilbage stod bare kærligheden.

I kontrast hertil, så man lidt efter Christians smukke mor, Tina, der læste hans kærlighedserklæring til hende op, som var det konfirmations menuen hun gennemgik. Og det er der ved grød ikke meget skønhed over.

Det jeg vel forsøger at sige, er, at skønhed dybest set handler om hvem der kigger.

38bbf2794cee3d0b4e991fa17c8b43e0Men jeg skal være den første til at indrømme, at selvom jeg synes kærlighed er det aller skønneste, så er jeg slem til at lade de gængse skønhedsidealer fylde både mine tanker og handlinger.

Når jeg tænker efter, kan jeg ikke komme på nogle smukkere end Candice Swanepoel. Helena Christensen hoppede ganske vist også godt op af skønheds-skalaen dengang hun rullede rundt på en strand i Wicked Game.  Men Candice har alt det jeg drømmer om: En slank figur, små men fine bryster, sundt blondt hår, strålende øjne og perfekt hud. Han er dælme flot. Om hun er skøn, kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om. Jeg vil dog våge mig den påstand, at hun er sulten.

ca89c56ada4d12812cf84f8d97f59a23

Hvilken tendens i forhold til skønhed og kropsidealer mener du præger det 21. århundrede? 

Information skriver i denne artikel: – at kvinders negative korpsbillede simpelthen hindrer dem i at nå til tops i erhvervslivet, fordi de ikke ønsker at komme i centrum af opmærksomheden, når de er så utilfredse med deres krop, som de er! Shit, siger jeg bare. Det handler om at top præstere – på alle områder af livet. Og det bliver utvivlsomt en bleg affære, at opretholde den standard et helt liv. Stess, som Christians mor (for nu at blive i Årgang 0 regi) også gik ned med, indhenter den slags forventninger, før eller siden. Alt for mange misforstår det at være ambitiøst med pincipiel grimhed over for sig selv, og tilbagelægger et liv fyldt af pligter og tunghed i sjælen over hård selvkritik og forventninger. Min vægt ligger for eksempel altid og murrer – den er et første jeg tænker på om morgen, og på mange måder er jeg et ufrit menneske på grund af det. Vægten stjæler mine tanker, og det er ikke godt. Men ind imellem ser jeg glimmer af håb, sådan som jeg gjorde det i dag, i Årgang 0, og så husker jeg mig selv på hvad det nu lige var, rigtig skønhed er.

I hvilken grad er medierne efter din mening med til at påvirke individet i en bestemt retning i forhold til krop og skønhed og sammenhængen ml. det og det gode liv. 

Jeg er egentlig træt af at medierne skal have skylden for alting. Jeg synes det er fint at de viser os glansbilleder. Dér hvor det kortslutter for de fleste, er vel da kærligheden udeblev, og der kun lå glansbilledet tilbage. Dér er jeg for eksempel heldig at have en mor som Emmas, der har lært mig at glansbilleder, er bare noget vi leger med. 

Hvor meget er du villig til at gøre for at opnå skønheden og ”det gode liv” (plastikoperation, botox, extensions, solarie, osv.) og i så fald, hvorfor mener du at det vil give dig et bedre liv? 

Jeg eksperimenterer en hel del på skønhedsfronten, og ser det som sagt lidt som en leg. Jeg synes det er fascinerende at se hvor fin man kan blive ved at sminke sig, eller fa sat ekstra langt hår på. Om det gør mig lykkeligere? Ja, det synes jeg faktisk. Jeg nyder både processen ved at gøre mig fin, følelsen af at se godt ud og komplimenterne. Jeg har ikke så mange grænser i den forbindelse, så længe indgrebene bliver lavet i overensstemmende med resten af kroppens propertioner, og resultatet ikke skriger af “plastikoperation!”. Solarie var noget man tog i 90’erne, væk med det.

02ec93056bdcc064fc643e1e4e88d328

I hvilken grad er det vigtig for dig at ”iscenesætte” dig selv på sociale medier? 

Jeg lever af at inspirere folk til at bryde ud af hverdagens praktik og deres selvvalgte bittesmå hjørner af livet. Der er SÅ meget fedt derude – som jeg gerne vil dele. Så for mig er det alfa omega, at jeg når bredt ud, for at kunne få mine budskaber spredt. Jeg har intet at skjule, og hvis det støder nogen, så må det det. Jeg skriver både på gode og dårlige dage, og tror på, at det er når det gør ondt vi udvikler os. Så det deler jeg naturligvis også.

d3cc4d7ac028eba05a7d836bb0aaee86

Der er mere ved livet end baller af stål.
Skønhed er den kærlighed du giver dig tid til at vise, lige nu.

 

 

 

Flere indlæg i samme stil

2 thoughts on “Hvor sidder skønheden?

  1. Fantastisk indlæg!
    Jeg er kæmpe fan af Emmas mor og jeg syntes det er for sejt, at du bruger det eksempel, for det viser og fortælle så meget.
    Jeg har selv en mor, som minder ufattelig meget om Emmas mor og i mine øjne er hun den smukkeste kvinde i verden, selvom hun er ejer af 30kg for meget.

    Jeg nyder at læse dine indlæg. Du er en meget klog kvinde 🙂

  2. Hvor er du sød – jotak, hun er virkelig bare sådan en man tænker “Ej hvor er hun skøn”, så det måtte jeg lige dele. Godt du også holder samme gode stil! Kærlighed rocks – god dag herfra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *