Glæden ved at føle sig lækker

 

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Triumph

Bonjour. Jeg sidder på en strand i Sydfrankrig for 7 dag i træk (skrev dette indlæg mens jeg stadig var på ferie). For lidt siden spiste jeg pommes med cola til, og det er nok alt det vand og alle de dejlige kalorier og al den sol, som har gjort, at jeg har tænkt en tanke:

Hvad er det der gør, at jeg på trods af min nonchalant tilgang til sundhed, stadig føler mig lækker? Eller rettere – faktisk bare føler mig lækker. For det er ved grød ikke en følelse, som jeg har følt særlig ofte, dengang jeg konstant var på kur og trænede 6 gange om ugen.

Lækker-følelsen kom altså hverken efter at have fulgt damebladskure som “Sådan taber du dig 6 kilo på 6 uger” eller efter 2 timers intens vægtløftning. Den kommer når man mindst venter det. DÉT er min nyfundne erfaring! Den gemmer sig steder, i folder, man ikke anede kunne rumme så stort et potentiale for lækkerhed. Og derfor fortjener den følelse virkelig opmærksomhed. Den fortjener at blive løftet lidt op, så den kan se det store perspektiv – og ud på alle dem, de høje og frembrusende typer ellers skygger for. Jeg vil gå så vidt at sige, at lækker-følelsen nok en af de vigtigste følelser, en kvinde kan føle. Muligvis også mænd, men jeg har ikke fået talt med dem om det, og vil ikke skyde nogen noget i skoen. Hvorom alting er, kan man naturligvis komme gennem tilværelsen uden lækker-følelsen, men det er lidt som et æg uden salt på. Ikke just festligt. Og som en Herre jeg fornyligt mødte i Monaco ytrede, da vi entrede hans båd, højt, så alle kunne høre ham:

“Der er folk der tror på flere liv, og lad dem da bare spilde ét af dem i Danmark. Jeg for mit vedkommende tror på ét enkelt liv pr. person, og vil anbefale alle med samme overbevisning at skynde sig herned”.

 

 

Det lo jeg temmelig meget af. Og grunden til at jeg nævner det i netop denne sammenhæng er, at vi lige så godt kan få det bedste ud af det vi har. Èt eller flere liv, lad dem da være festlige hele bundet. Tillad dig selv, at omfavne din kvindelighed på samme overlegne måde, som manden, der havde forelsket sig i Monaco.

Her er en lille inspirationsliste over situationer hvor jeg føler mig lækker:

 • Når jeg har nybarberede ben, og mærker hvor ufatteligt bløde de er mod mit nyvaskede sengetøj.
 • Min nye shapewar bhgiver en kavalergang jeg ikke troede min barm kunne fremprovokere.
 • En tætsiddende sort kjole, gerne suppleret afshapewear nederdel/shorts’ne som gør, at jeg ikke et øjeblik skal tænke på hverken folder eller suge min mave ind.
 • Når jeg har lavet hjemmelavet mad til en jeg elsker, og nået at lægge en pæn makeup inden da.
 • Matchende undertøj. Fx. mit lyseblå  Amurette sæt fra Triumph.
 • Når jeg dykker ligesom en havfrue i havet.
 • Når mine veninder og jeg drikker rosé og spiller moderne
 • Når jeg danser zumba eller en glædesdans hjemme i stuen
 • Nylakerede negle, gerne med glimmer på
 • Drikke mine drikkevarer fra tynde glas med isterninger i
 • Spise delikate ting, så som oliven eller Salat Nicoise på en strandbar i Sydfrankrig
 • Når en man er vild med, tager en i taljen.
 • Når tøjet rent faktisk passer i størrelsen.
 • Læse en bog uden andet formål end at underholde sig selv.
 • At modtage sms’er med mange hjerter i.
 • Når jeg tænder levende lys, kun for mig.

 

Mulighederne for lækker-følelsen er mange – det handler blot om at gribe dem. Vi kan ikke styre vores tanker, men vi kan styre hvad vi vælger at fokusere på. Hæv dig op over den begrænsende og dømmende måde, at se dig selv på, og se det hele billede. Hele dig, og ikke blot bulerne hver for sig. Det vil både dette og potentielle kommende liv, takke dig for.

Og det må være grund nok, tænker jeg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *