Glæden – I love it!

new

Jeg har mødt Ole Henriksen. Det alene fortjener en update. For efter Ole kommer som bekendt et Henriksen, men der kommer mere end det – langt mere! Ole er hvad stiletten er for en tætsiddende kjole. Ole er glæden selv. Og den bliver man sku aldrig træt af.

Selv flere ugers planlægning, nystrøgne skjorter og yndlings dessert i lange baner – kan ikke få den frem. Glæden kan hverken charmes og spraytannes frem – den kommer først når den er klar. Jeg blev opmærksom på problemet da jeg for snart et par år siden, besluttede mig for at holde op med at være på kur hele tiden. Det slog mig nemlig, at både kuren i sig selv og tyndheden, der alt for ofte ikke engang fulgte efter, gjorde mig i et aldeles skidt humør.

Det skulle være slut med pligtskyldigt at løbe mine udmålte ruter flere gange om ugen, uden at have nogen glæde ved det.

Som den opmærksomme læser måske ved, har jeg lavet en serie på min YouTube kanal, der hedder Fra frygt til Kærlighed. Titlen har jeg valgt fordi jeg mener, at vi kun har netop disse to energier at styre efter: Enten er det vores ego og frygt der styrer os, eller også er det kærligheden og troen på det bedste. Og kald mig bare romantiker, men jeg vil personligt helst fylde mine tanker og liv med kærlighed.

Og nu nærmer vi os med hastige skridt Ole Henriksen igen, men først skal vi lige forbi denne bog: “The desire map”. Jeg arbejdede mig gennem den i min somerferie, mens min kæreste nød sin krimi under parasollen med azurblåt hav så langt øjet rakte. Her lå han komplet intetanende om den indre transformation jeg lå midt i: Jeg indså, at mine målsætninger altid har fæstnet sig på materielle og fysisk målbare resultater, i stedet for de følelser som både processen og målet i sig selv, gerne skulle fremkalde. Og efter et par hundrede siders systematisk gennemgang af alle mine livsværdier og målsætninger, kom jeg frem til, at jeg har 4 essentielle følelser, som alt jeg foretager mig fremover, skal være fyldt af:

1. Frihed (Jeg føler mig fri når jeg; cykler, kan betale min husleje, stå op når jeg vågner og ikke af et vækkeur, jeg kan sige min mening, kan gå i det tøj jeg elsker, kan se mine venner når jeg vil, går på min løbetur, synger falsk i badet, spiser det jeg elsker, køber de ting jeg virkelig synes er fede).

2. Glæde (Jeg er glad når jeg; vågner op og glæder mig til at komme igang med min dag. Og når jeg skal sove igen – fordi jeg føler mig tryg og glad).

3. Begejstring (Jeg er begejstret for nyt sengetøj, kys, musik, solnedgange, lækre middage, flot tøj, mit arbejde, at danse til den lyse morgen, dyrke lækker yoga, min søde familie, min kæreste og hans børn, mine venner…)

4. At give slip; på forventninger, skuffelser, behovet for at kontrollere, dømme andre og mig selv, troen på at jeg skal bruge det meste af min fritid på at forme kroppen i en eller anden fordelagtig retning.)

Alt dette skal egentlig ikke læses med stor ceremoniel, men blot minde mig selv, og jer læsere om, at finde den indre Ole Henriksen frem. Lad os dyrke glæden frem for frygten. For glæden er et valg, som kommer indefra, når vi tør give slip på egoet, og være taknemmlige for det vi har og er, hver dag, hvert eneste øjeblik, nu.

Ole tip:

Ole Henriksens bog (en bog om perfekt hud, som jeg også er ved at læse) har givet mig et mega godt ansigtspleje tip, som jeg ikke vil holde mig for hellig til at dele: Fordel en tyk olie, så som sesamolie (jeg bruger oliven eller kokos), i hele ansigtet og på brystet. Masser det godt ind i huden, og nyd det. Tag så din rensegelé og fordel den oven på olien i ansigtet, sammen med vand. Det opløser olien og fjerner al snavs. Huden er fuldkommen lækker efterfølgende, og klar til en god serum og creme som beskyttelsesfilter. Jeg har gjort det en uges tid nu – og min hud er blevet meget mere gennefugtet og ensartet. Hej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *