Eddermame en kalve wok med ingefær!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADa jeg i søndags var på Juel og Langhoff, en café her i Århus, slog det mig, at kvalitets mad er langt bedre end kvantitets mad. Og kaffen, lakse salaten og de fine anretninger på cafeen, inspirerede mig til at lægge yndlings slagteren Slagterriget et smut forbi, på min vej hjem, for at resten af min uge kunne blive lidt mere kvalitets agtig.OLYMPUS DIGITAL CAMERAJuel og Langhoff har forstået det der med hyggelig indretning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALaksesalaten blev spist, og brødet pænt efterladt. 

Eddermame en kalve wok med ingefær!

Da jeg kom hjem lavede jeg en wokret ud af nogle strimler kalvekød jeg fik hos Slagterriget. Det er ret vigtigt at kødet er af ordenlig kvalitet i en wokret, da det ellers let bliver sejt og træls at spise. Det var så ikke tilfældet i denne ret, skal jeg hilse at sige – super god smag, og et sundt valg med edamame bønner og en salat til i stedet for fx. ris.

Det skal du bruge til 4 portioner

300 g. kalvestrimler
2 fed hvidløg
100 g fintsnittet ingefær
1 spsk Herbamare bouillon
fintsnittet chili efter smag og behag
½-1 bundt friske koriander
1½ spsk soja
2 lime
200 g. edamamebønner
en pose økologiske beder
en økologisk broccoli
2 spsk af urtekrams tahin
Urtekrams kokosolie

Sådan gør du

Steg hvidløg, ingefær og chili i gryden med lidt kokosolie. Kom kødet ved, inden det når at brænde på. Lad det stege mens du skærer broccolien ud i små stykker, og lad så den stege med. Tilføj soya, lime saft fra en lime og boullion. Lad det stege mens du laver salaten:

Riv bederne på et mandolinjern.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og bland bederne med en dressing lavet af saften fra en lime, tahin og lidt agavehonning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne post er skrevet i samarbejde med Slagterriget, som har sponsoreret kød til dagens ret. Tak for svin, Slagterriget.

Flere indlæg i samme stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *