Chia Pudding med 2 toppings: Acai bowl & greenie

Jeg er begyndt at spise chiapudding til morgenmad – hver dag. Det startede da jeg var i Cape Town, hvor de var lidt billigere end i Danmark, men da jeg kom hjem tænkte jeg: “Nok er chiafrø dyre her, men man må kun få 15 g. om dagen ifølge fødevarestyrelsen (tror det er pga. det høje omega 3 indhold) så helt ruineret bliver jeg sgu ikke af det”.

Nu kan I se 2 af mine yndlings variationer i denne film, og læse opskriften under billederne:

 Screen Shot 2016-04-09 at 17.34.33

Chiapudding

Du skal bruge:

 • 4 spsk chiafrø
 • 3 gange så meget mandel/kokos/ko/soya/hampe – mælk eller vand
 • nogle dråber karamelessens
 • kakaonips og kokosmel (kakaonips kan købes i de fleste super markeder).

Chiafrø udvikler en særligt fordøjelsesfremmende slim, som minder lidt om budding. Derfor tilføjer jeg ofte lidt karamel essens, for at understrege budding-dessert-effekten. Chia er desuden proppet med omega 3 fedtsyre og protein – så en mere perfekt morgenmads-makker får du ikke!

Screen Shot 2016-04-09 at 16.23.26

Acaibowl

Det skal du bruge:

 • 1 frossen banan
 • 1/2 avocado
 • lidt frosne bær
 • 1 spsk acaipulver (kan købes i helsekost butikker)
 • koldtpresset æblejuice eller en anden form for juice du kan lide

Jeg bruger frosne ting, så konsistensen bliver mere sorbet agtig, og avocadoen gør at det smager cremet og mega læks.

Screen Shot 2016-04-09 at 16.24.01

Greenie bowl

Det skal du bruge:

 • 1 frossen banan
 • 1 skive frossen ananas
 • 1/2 avocado
 • 3 frosne spinatkugler
 • koldtpresset æblejuice eller en anden form for juice du kan lide
 • toppet med kokoschips fra Urtekram (de er ristede, og smager bedst synes jeg)

Jeg elsker at få grøntsager til morgenmad – så ofte putter jeg lidt ekstra i – fx. grønkål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *