Carlas Kærlighed #3 Kærlighed sætter fri

Når man er i slutningen af 20’erne, er der en række ting man gør, og en mindst lige så omfattende liste, af ting man ikke gør; Man tager fx. ikke på jordomrejse for at finde sig selv, sin chakra eller Piña Coladas på størrelse med ming vaser, til tunge bas-toner på en eksotisk strand fyldt med fulde teenagere og knæklys… Og det er måske også lidt tyndt, at der kun står 5000 kr. på pensionsopsparingen… Når man snart er 30, går man enten all in på karrieren, eller man får sig sin egen lille familie, en vovse og et hus i Rødovre, fordi huspriserne i København er urimeligt høje, og Rødovre faktisk er hyggeligt nok. Der er lissom enten eller. Jeg valgte for nyligt førstnævnte. Og nu tænker du sikkert:

“Men stod der ikke Carlas kærlighed i titlen?”

Og jo, det gjorde der, og jeg forklarer det hele lige om lidt, men først skal jeg lige fortælle noget andet. For jeg har spist østers og modtaget over 100 roser denne uge, og det hele startede besynderligt nok på Krogs fiske restaurant på Gammel Strand:

“Du skal være glad hver dag du står op. Og når du går i seng, skal du stadig være glad. Ellers er der noget galt”.

Det sagde min ven H. og lavede en ubeskrivelig bevægelse med hånden ud i luften, og smilte sødt. Kommentaren gav mig et lille stik indeni, fordi jeg synes, det er frygteligt svært, at være ærlig overfor mig selv. For når jeg vågner, så kan det godt være, at jeg lige med det samme tænker:

“Shit, jeg magter ikke at betale min skattegæld i dag, og jeg gider faktisk heller ikke lave mit arbejde eller ringe til min mor, og få hendes rettelser, på det ellers ret udmærkede oplæg, jeg skrev sidste uge”.

Men så slår min inde Ole Henriksen straks til og siger:

“Ude i køkkenet står din elskede kaffemaskine, og venter på at du brygger dagens første kop. Og derefter kan du lave morgenyoga og danse som du plejer, og så kan det kun blive en god dag”.

Og således kommer jeg ofte udenom de allerværste dage, selvom H. jo så netop gjorde mig opmærksom på vigtigheden af, at notere den slags ubehag fra morgenstunden.

Jeg vil helst bare have det sjovt og hygge mig hele tiden, og når et forhold fx. ikke går som forventet, er jeg god til at fortælle mig selv, at det ikke er virkeligeheden, men mine forventninger til virkeligeden, som gør mig trist. Og så ændrer jeg bare mine forventninger, så alt passer sammen igen og er der mere kaffe på kanden, så går det hele nok.

Min kollega Irina fortalte mig for noget tid siden, at denne tankegang for hende er nået til, at hun ser på mænd som var de små drenge. På den måde blev hun aldrig skuffet. Men helt ærligt – det kan jeg altså ikke leve med. Og det kan de mænd jeg kender heller ikke, tror jeg. Men nogle gange kan jeg alligevel komme i et særligt humør, hvor jeg tænker, hvad jeg egentlig skal bruge en mand til?

Svaret på det spørgsmål fik jeg så i dag. Efter min typiske Ole Henriksen morgen, med dans foran spejlet, i nogle stillinger som ingen før har set (eller ønsker at se), iskaffe og en skål blåbær og sådan nogle kokosdutter, som jeg er blevet svært glad for, modtager jeg en buket røde roser på størrelse med et Bubbers badekar. Der står ikke afsender på, men jeg kender kun én som er tosset nok til at sende en så pervers stor buket roser. Jeg blev helt paf og grinede fjoget rundt i stuen og ledte efter en vase, som kunne rumme så mange blomster. Dernæst lavede jeg en begejstret videohilsen, hvor jeg takkede ham (L.) for den overdådige buket. Og med en prinsesse agtig fornemmelse i kroppen, fløj jeg videre til møde med min ven H. som inviterede på østers og iskold hvidvin efter vores forretningsmøde.

Den glæde der opstod dér, som også har været bærende i mine tidligere forhold, er det der giver svaret på hvad vi skal med det modsatte køn. Man lærer desuden utroligt meget om sig selv når man er i et forhold, jeg lærte fx. at holde af min krop, som den er, i mit sidste forhold som endte for 4-5 måneder siden. Og det er jeg meget taknemmelig for, oven i alle de andre gode oplevelser.

 

Jeg er også af den opfattelse, at kærlighed mellem to mennesker ikke er det eneste vi skal stræbe efter, for at blive glade. Tosomheden er vidunderlig og jeg ved, at jeg ønsker at have et forhold til én mand, men det er når vi også tør at bevæge os ud over trygheden, at vi vokser og oplever den kærlighed, som faktisk er i alt, i- og omkring os. Og fordi min karriere er en stor glædes-faktor for mig, står det nu klart for mig, at jeg er glad fra morgen til aftenen – og natten med, når jeg kan tage mig tid til at skabe noget nyt og spændende med min familie, tage til lækre forretningsmiddage med inspirerende mennesker, lade mig begejstre over at have tid til zumba og havbadning flere gange om ugen, og modtage vildt mange roser fra en kærlighedsbombe med en helt særlig plads i mit hjerte, og 1000 vis af andre skønne ting, som bare booster glæden og kærlighed til livet. Kærlighed sætter fri, og jeg vil øve mig i ikke at holde fast i forestillinger om mig selv og mit liv, men simpelthen bare mærke efter, hvad der gør mig glad. Så kan det sgu ikke gå galt, tænker jeg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *