Brød bagt i en gryde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som lovet (på min snapchat: carlachloe) kommer her en super simpel og velsmagende opskrift på et brød, som min far har introduceret. Eneste minus er, at dejen skal hæve natten over…

Du skal bruge:

  • 500 g. grovmel
  • 100 g. havregryn
  • 25 g. chiafrø
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vand (dejen skal være blød og våd)
  • en lille gær klump på størrelse med en ært

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand
Tilsæt mel, havegryn, salt og chiafrø og bland det sammen.

Lad nu dejen stå og hæve ved stuetemperatur natten over.

Om morgenen vender du dejen tre gange, ved at folde den midt over. Den skal nemlig slet ikke æltes.

Så skal den hæve igen i 2 timer.

Og så sætter du gryden i ovnen, så den bliver varmet op så brødet kan blive sprødt over det hele.

Så smører du den med lidt olie, og hældes dejen ned i gryden.

Bag det i 30 min på 200 g. og skær den fri af kanterne og bank brødet ud af gryden og lad det køle lidt af med bunden op af.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Flere indlæg i samme stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *