Bøf & bønnefritter med peberfrugtdip

Disclaimer: Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Superbrugsen og www.migogminmad.dk

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ELSKER røde bøffer, og tilbehøret hertil er lige så vigtigt. Jeg dropper ofte carbs, og laver bønnefritter til mit kød, da det er super nemt, sundt og så smager det mindst lige så godt. Se videoen herunder for at lære at lave en ret der både er god for dig – og din samvittighed. 

Jeg elsker mad. De bedste øjeblikke er ofte mens man putter noget i munden – slog det mig, da jeg forleden så tilbage på januar måneds “Hvad jeg glæder mig til i morgen” punkt i min Happiness Planner. Jeg glæder mig mest til middage eller frokoster ude i byen, kan jeg så konkludere. “Uh, det smagte godt” tænker jeg om aftenen, når jeg noterer mig hvor meget jeg rent faktisk nød det. Grunden til at jeg skriver det ned, er fordi, at jeg nogle gange kan glemme at nyde min mad, og bare spise den i al hast, fx. direkte fra køleskabet. Jeg har bildt mig selv ind, at det er lidt syndigt at nyde sin mad. Det har jeg nu valgt at lave om på, og vil i stedet finde tilbage til dengang, hvor jeg undede mig selv at servere tre dejlige måltider og mellemmåltider – hver dag. For ærligt talt – der skal sgu være tid til kærligheden. Også selvom den er til en rød bøf.

Derfor vil jeg de kommende uger dele nogle af mine yndlings opskrifter med jer, som led af et samarbejde jeg har lavet med Super Brugsen og deres side Mig og Min mad – som du kan se her.

Tynde skiver flank steak med bønne-fritter

Jeg elsker virkelig røde bøffer. Rød er nice. Jeg elsker både rødvin, rød læbestift, røde søde jordbær, røde kinder og rød sål under mine stiletter. Men den røde bøf løber nu alligevel med førstepladsen på den røde kærlighedsliste. Især hvis den bliver serveret lidt fiffigt. Det kan de fx. finde ud af på Sticks’n’sushi, hvor deres Beef Tataki med mandler og rygeost får mine smagsløg til at hvine af fryd.

Det er med deres ret i tankerne, jeg lavede denne hverdags version af bøf og fritter, hvor de tynde skiver kød, gør det let at samle den friske peberfrugt dip op med (en spiselig ske, som jeg kalder det) og bønnefritterne og peberfrugtdippen sørger for, at der kommer lidt grønt ind i retten.

Jeg langtids ovensteger bønnerne, så de bliver helt møre og lidt pommefrites agtige. Så behøver jeg nemlig ikke så meget sauce for at det glider ned, men kan nøjes med det sundere alternativ – peberfrugtdippen. Dip findes i utrolig mange former, og desværre er mange af dem utrolig usunde. Jeg har derfor lavet en nem dip, uden så mange kalorier og perfekt til aftensmaden, madpakken eller i en sandwich. Den er super nem og så smager den bedre end dem du ville købe færdiglavet.

Her kan du se hvordan jeg laver dippen til retten

Bøffer m. bønnefritter

Denne ret er perfekt som fredagsmad med lidt af den røde drue, men også kanón på en hverdagsaften hvor du kan stryge dine hvide skjorter mens bønnerne steger igennem i ovnen.

Tid i køkkenet: 20 minutter. Ovntid: 40 minutter.
Antal personer: 2

Ingredienser:

Steak og bønnefritter

 • 1 okseflanksteak på ca. 300 g
 • 1 pose frosne bønner
 • flagesalt
 • pepper
 • olivenolie

Peberfrugt dip:

 • en pose ovnbagte røde peberfrugter
 • 1 fed hvidløg
 •  2-3 spsk friskpresset citronsaft
 • 3 spsk skyr
 • salt

Persille olie

 • et bundt grundigt skyllet persille
 • 2 dl. god olivenolie
 • salt
 • pepper
 • Alle ingredienser blendes og smages til

Se fremgangsmåden her

God aften herfra!

Husk at se de andre bloggeres lækre retter på Mig og min Mad YouTube siden her

6 thoughts on “Bøf & bønnefritter med peberfrugtdip

 1. Hej 🙂 Ser bare så lækkert ud! Må jeg spørge hvor din supersmukke lyserøde/pink cardigan er fra? Elsker farven. Den klæder dig meget synes jeg.

 2. Hey Trine, tusind mange tak! Min cardigan er faktisk en jeg har fået på et loppemarked, hvor min veninde og jeg intet fik solgt, men vi fik byttet en masse:) Så det er desværre en gammel sag.. Men tak for rosen, håber du finder noget der minder om:)

 3. Hey Signe, den er ikke droppet, men jeg tror mere den kommer til at handle om min opvækst og det det har ført med sig i mit voksenliv, end blot mine forhold til det modsatte køn:) Planlægger at skrive på den igen til sommer, når jeg er færdig som TV tilrettelægger:)

 4. Point taken! Men har desværre optaget alle afsnit!:) Jeg har altid mine ringe på.. Så tænkte ikke lige over det. Så længe man vasker hænder så går det vel nok:) Ingen er i hvert fald blevet syge af min mad:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *