Autentisk

OLYMPUS DIGITAL CAMERALivet i korte træk:

  • Træk vejret (helt i bund)
  • Spis mindst tre måltider om dagen (dvs. også morgenmad)
  • Sov (gerne 8 timer)

Livet er ret enkelt. I det mindste når det kommer til banal overlevelse. Men hvem har ikke døjet med søvnbesvær, uregelmæssige måltider og en vejrtrækning, der af uransagelige årsager kun når til toppen af lungerne?

Det har jeg i hvert fald selv. Og som min terapeut (ja, jeg har en terapeut – fordi jeg gerne vil være lidt mere afslappet og glad) og hun siger, at det med vejrtræningen må være absolut minimum at have tjek på.

Men alligevel misser jeg den gang på gang – altså vejrtræningen. Jeg glemmer det simpelthen! Hvordan fanden kan man glemme at trække vejret, tænker du nok derhjemme bag skærmen, og tjekker din telefon, for at se om noget mere interessant er dukket op på den lille skærm. Det er der naturligvis ikke, for selvom du måske formår at trække vejret nok så dybt, kan man altid trænge til lidt inspiration til hvordan man forbliver autentisk og slapper af – sådan rigtig af.

Selv ånder jeg altid lettet op, når jeg sætter mig i min seng, med friskbrygget kaffe på natbordet og min computer i skødet. Her, tænker jeg, her kan jeg sidde i ro og mag, og skrive/klippe/kreere noget som andre og jeg selv kan få glæde af. Her er jeg i flow – timerne forsvinder ud mellem mine fingre, og jeg nyder bare at være mig og min egen lille skabelsesproces.

Man uden for dynerne lurer verden, og den byder på alt lige fra familie frokoster til fester og gruppearbejde – og kræver at jeg får tøj på (jeg har ALTID morgenkåbe på derhjemme) og kræver at jeg taler, smiler og er . For det er jeg – jeg er når jeg er sammen med andre. Det keder mig at være observerende og stille. Og desuden vil folk tro jeg er syg, hvis jeg ikke sparkede døren ind når jeg kom på besøg, og fortalte et eller andet helt vildt, som skete for mig på vej derhen.

Nu sætter jeg det lidt ekstra skarpt op, men hånden på hjertet – så er det mig virkelig kedeligt ikke at få lov at fylde lidt. Men det er som om, at jeg fylder så meget, at jeg efterhånden ikke kan rumme mig selv længere! Og så er det altså på tide at stille lidt ind ad. Terapeuten og jeg snakkede om, at der hvor vejrtrækningen smutter, ofte er når mit fokus er ude for mig selv – når omgivelsernes reaktioner og følelser bliver vigtigere end mine egne. Det er klart at omsorg og empati er en vigtig egenskab, men som så ofte sagt før, må man lige vente med at dele ud af sit indre kærlighedsglas, indtil det er fyldt op, og flyder over.

Jeg ved ikke om du har det på samme måde, men mine bekymringer om dem jeg holder af, hjælper hverken dem eller mig selv. Og jeg har lovet mig selv, at den næste tid, vil jeg holde øje med vejrtrækningen, som stopper så snart jeg går for meget på kompromis med min indre stemme. Ret sejt på en måde – at kroppen bare stopper med at virke, når man ikke lytter til den. Som en trodsig gravhund midt på fortorvet, som nægter at gå, men bliver siddende, indtil den får den godbid, den ved ligger i lommen. Jeg vil forkæle mig selv med dybe vejrtrækninger, og lytte efter. Både til omkring mig, men aller mest til stemmen indeni.

God uge til jer – og husk at se min video på søndag med en pige, som følger sit hjerte, og virkelig-virkelig har stor succes med det. Subscribe på min kanal og få alle mine nyeste videoer på din YouTube forside: Min YouTube kanal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *