At finde sit indre barn og slutte fred med min sult

mm

Barnlig på den gode måde

“Fuck hvor er du barnlig” siger jeg irriteret til min mor, mens hun nynner glad og triumferer over at have vundet i kort (igen). At være barnlig er næsten det samme som at være irriterende, og min mor kan være meget barnlig. Men jeg har opdaget, at man også kan være barnlig uden den irriterende undertone. En indre barnlighed, som gør alle tankerne indeni meget sødere og til at holde ud at høre på, så at sige.

Overspisning og smugspisning

Det med den søde barnlighed, gik op for mig da jeg besluttede mig for at stoppe med at overspise. De der mentalt kaotiske øjeblikke, hvor det at proppe ting i munden, synes at være det eneste rigtige at gøre – det måtte høre op, men hvordan vidste jeg ikke. Det var som om, at mine tanker tvang mig til at gøre det, selvom jeg ikke havde lyst til hverken at spise, eller tage på. Derfor gik jeg til en hypnotisør, som skulle fjerne trangen. (Se videoen derfra her“Tryller du lige den her vane væk, tak?”. Men det skulle vise sig, at der egentlig ikke var så meget magi over det. Det der skete var såmænd bare, at jeg tænkte tilbage til dengang jeg første gang overspiste, og jeg så mig selv om 5 årig, stå foran køleskabet og spise ting, jeg ikke måtte for min mor. Og den følelse sad stadig i mig. “Den forbudte mad”.

Jeg indså, at der indeni mig stadig findes denne lille pige, som er sød som dagen er lang, og brødflov uden for spisetiden. Skulle jeg ikke bare elske hende, og lade hende spise i ro og mag, uden at skulle skjule det for nogen?

Jo, er det korte svar. Men hvordan? For selvom min logik siger mig, at hvis jeg ser på mig selv med kærlighed, som jeg gør når jeg tænker tilbage på den lille pige, så går tankerne ofte på langfart og jeg dømmer mig selv. “Hvis du spiser det der, så skal du løbe i aften”, “Nu spiser jeg den her ekstraportion, og så spiser jeg mindre til morgenmad i morgen” – ovs. Det er ikke rart at skulle have den slags tanker, når man allerhelst bare vil spise i fred og ro.

Danskernes bedste vægttab

– er en bog jeg har købt, fordi der bagerst i bogen kommer en metode til hvordan du kommer ud af overspisningen. Det hele handler nemlig om nogle overbevisninger som ligger indeni, og de skal ændres før man kan ændre noget som helst. Jeg bliver fx. ved med at tænke, at jeg fortjener en godbid – noget jeg elsker at spise, når jeg skal arbejde. Og så spiser jeg bare lidt mindre senere, eller i morgen, så går det ud på et. Engang spiste jeg fx. en mad, i stedet for at gå i bad, fordi jeg var bange for at blive for sulten mens jeg var i bad. Sagen er bare, at disse overbevisninger ikke passer. For jeg er slet ikke god til at spise mindre, heller ikke i morgen. Og så får jeg dårlig samvittighed, når den plan mislykkes. Og antallet af gange jeg har sultet i mit karbad, er lig nul.

Mine nye glade vaner

Det vil derfor være mere korrekt at sige: Ja, overspisning fjerner fokus fra det jeg skal/vil, som måske er hårdt og nederen, men da overspisningen ikke hører med i det jeg gerne vil (forkæle mig selv), fører det kun utilpashed, dårlig samvittighed og på sigt overvægt – med sig. Det kan slet ikke betale sig at koble af på den måde. Hvis jeg vil forkæle mig selv, kan jeg i stedet lave “barnlige” og glade ting:

 • Lave en hundestilling
 • Tage negleolie på
 • Børste mine tænder
 • Skrive en sød sms
 • Ligge i en udstrækningsstilling
 • Drikke et glas vand
 • Stå på hænder
 • Støvsuge
 • Gøre rent
 • Se på lejligheder på dba
 • Se på smukke billeder på Pinterest
 • Snakke med min mor eller lillebror
 • Skrubbe min hud
 • Lægge en ansigtsmaske
 • Massere eller blive masseret
 • Se en film
 • Lege med ungerne
 • Læse en bog
 • Sortere mit tøj
 • Lægge neglelak
 • Ordne mine tær
 • Planlægge en rejse
 • Ses med dem jeg elsker

Bogen kommer med en masse andre metoder til at ændre sine vaner på, som jeg arbejder med. Men vigtigst er det at få ændret sin måde at behandle sig selv på.

Screen Shot 2016-01-08 at 12.28.30

Giv slip på dine fordømmelser

Jo mere pres du sætter på noget, jo svære er det at skubbe det frem. Det samme gælder for tankerne. Vi lever alle sammen efter andres normer om hvordan vi bør være. At være sådan nogenlunde normal og velfungerende, er at foretrække. At se tynd ud, tjene mange penge, være en god ven og så videre. Men hvad gør de normer for os ud over at presse os? De stopper os dybest set bare i at flyde i os selv, hvor vi lader vores indre barn være fri til at gøre de ting, som gør dig lykkelig. Så jeg har besluttet mig for at være mere sød ved dig selv, både via den mad jeg spiser, de mennesker jeg omgiver mig med, det jeg lytter til, den bog jeg læser. Jeg vil ikke undgå negative nyheder eller tanker, men stoppe med at dømme dem. Lev det frie liv du ønsker, og stop med at undskylde dig selv. Tag chancer, og vid, at du aldrig kan tabe. Kun blive klogere og nyde turen. Med det “in mind”, er du altid fri.

Ord bliver din virkelighed

Du kan ikke så et æblefrø og forvente at der vokser blommer op af jorden. Dine ord er de frø som du skaber det træ du spiser dine frugter fra. Derfor øver jeg mig i at stoppe med at fordømme mit liv med negative forudsigelser, og fylder i stedet mine tanker med tro. Negative tanker skaber negative resultater.

Jeg siger fx. “Du er så smuk!” til spejlet når jeg går forbi og fortæller mig selv, at “Jeg giver slip i behovet for at sammenligne mig selv med andre“. Det har jeg gjort i nu snart en måned, og damn jeg har har det allerede bedre med mig selv. Det virker simpelthen bare.

Vi kan selvfølgelig alle tænke negative tanker, og dem kan vi nogle gange feje væk når vi er opmærksomme, og sige noget ala: “Jeg hører denne tanke, og lader den passerer, fordi jeg ved det er en illusion. Jeg elsker mig selv og giver slip i behovet for at føle andet end kærlighed”. Negative ord kan vi bedre styre udenom, og det er vigtigt, for vores ord bliver vores virkelighed. Eks. “Jeg fucker altid mine forhold op” muligvis har du gjort det (Carla), men jeg vil ikke leve efter de ord længere: “I dag er en ny dag, og alle muligheder står mig frit for. Jeg er ikke min fortid. Jeg elsker mig selv og min kæreste, og ved at vi har et fantastisk liv sammen. Og jeg vil gøre alt jeg kan for at det fortsætter”.

Tal ikke om problemet, tal om det du tror på: “Jeg tror på at kærligheden altid vil sejre, og at jeg er der hvor jeg er ønsket. Jeg elsker mig selv mere og mere for hver dag der går, og slipper behovet for at sammenligne mig med andre. Jeg er i balance og lykkelig”.

– håber i kunne bruge mine tanker til noget. Jeg taler mere om det på søndag kl. 11.00 d. 10 januar lige her.

Flere indlæg i samme stil

4 thoughts on “At finde sit indre barn og slutte fred med min sult

 1. Tusind tak for dit indlæg. Det hjalp mig rigtig meget. Jeg kæmper selv med overspisning, men håber ligesom dig at bytte det ud med andre positive vaner. 🙂

 2. Hvor det glæder mig at høre, at du kunne bruge den:) Husk at se med på min YouTube kanal, hvor jeg taler mere detaljeret om det på søndag <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *