Ærlighed frem for alt

“Hvis et rodet skrivebord tyder på, at man har rod på hjernen, hvad betyder et tomt skrivebord så?” Citat Albert Einstein

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mit bord er rodet. Meget rodet endda. Urtepotter og gamle kaffekrus står stablet side om side, og mange af dem så jeg mig ærligt talt helst fri for. Bare ned med dem. Bonk, ville det sige, når det landede tungt på mit plettede gulvtæppe. Og de gode ting kunne få lov at stå i fred. Sådan tænkte jeg…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOg efter 9 timers konstant billede research på arbejdet, altalt for mange snacks, opdagelsen af at have glemt mine nøgler stående foran min hoveddør, og cykel turen tilbage til Santa Monica for at hente dem, gav mig intet andet valg end at begynde på at skubbe ting ned fra bordet. Men først gik jeg dog i seng. Og det selvom klokken kun var 19.30 og jeg havde en middagsaftale med en filmproducer der ligner en fra 70erne. Måske netop derfor. Et par timer efter vågnede jeg op til det her nummer, som min ven Ian havde sendt mig tidligere på dagen, og som nu kørte i loop på computeren. “If you felt any less, you’ll be dead” sang Will Stratton derinde, og tårerne fyldte mine søvnige øjne, så de tilsidst måtte åbne sig. Pludselig så de det hele meget mere klart end før. Jeg trak vejret helt i bund – for første gang i lang tid. Og så hulkede jeg som en lille pige. Jeg ved ikke om det var kombinationen af sangen, minderne med Ian, mine lange arbejdsdage eller om jeg bare havde brug for at græde. Men ting blev i hvert fald skubbet ned fra skrivebordet den nat, skal jeg hilse og sige, og siden da har flere ting fulgt trop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selvom jeg er glad for LA, min nye cykel og mine gode venner her, så er 9 timer foran en computer skærm med eneste formål at finde billeder, mere end hvad de fleste kan klare på en dag – seks måneder i træk. Ikke mindst når tonen er hård og roserne sparsomme. Og i går fik jeg fortalt min chef, at der må andre boller på suppen. Men desværre har han ikke andre boller på suppelageret, for nu at blive i metaforen, og så meget som han holder af mig som person, kan han ikke ændre den måde hans firma fungerer på. Interns finder billeder til pitches. Sådan er det, og sådan vil det altid være. Så fra dags dato ser jeg mig nu om efter et helt nyt sted at udvikle mine TV tilrettelægger evner – mens jeg leder efter billeder bevares. Det koster imidlertid en del spekulationer, og min visa sponsor ringede i dag, og fortalte mig, at der er en stor chance for, at jeg må sendes hjem til Danmark, hvis ikke jeg taler min sag aldeles godt. Det var noget nær en mingvase der blev skubbet ned fra bordet dér!

Jeg er nervøs for hvad der skal ske med mig. Men sådan er det, når ting falder ned fra bordet. Jeg ved godt, at nogen vil mene at jeg burde lukke øjnene for det der sker mellem kl. 09.00 og 18.00 hver dag, og håbe det derved forsvinder. Men det gør det ikke. Det sidder i mig, og det vil det blive ved med, indtil der ikke er flere billeder at finde og skarpe kommentarer for mig at kapere.

Så der skal i den grad argumenteres til mødet på mandag med min visa sponsor, før jeg enten sejrer ad helvede til, eller som jeg foretrækker at kalde det, bliver slæbt ud af USA med røv og nøgler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Hvad er det værste der kan ske?” spørger jeg altid mig selv, når jeg er bange. Og jeg når ofte frem til, at det værste ikke nødvendigvis er så værst endda. Det slemmeste jeg kan komme på, vil være at blive sendt hjem til min elskede familie og venner igen, og det er altså ikke værre end det jeg nu har skubbet over bords, synes jeg.

Men at komme i praktik hos det danske produktionsfirma Seven Pictures, er nu min klare favorit løsning, og jeg beder for at min visa sponsor synes det samme, så jeg kan få lidt mere af LA og tilmed blive en dygtig tilrettelægger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvilket minder mig om et andet højdepunkt på ugen – Blood Moon, det er engelsk og betyder blod måne. Og det lyder ganske vist meget klamt, men det betyder bare, at Mars skygger for månen. Det er ikke noget der sker hver dag, så jeg tog selvfølgelig et billede af det, til dem der ikke så det selv. Og bag efter gik Janni og jeg nedenunder og spiste popcorn og nød, at hendes lejlighed er klar til at blive lejet ud, mens hun ordner sit nye visa i Danmark. Hun rejser på onsdag, og jeg savner hende allerede.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere indlæg i samme stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *