Slum Challenge – i Kina eller på nettet

 

full-1 Da jeg i 2008 var i Kina, som min mor elsker, og jeg ikke elsker, oplevede jeg en fattigdom, jeg ikke havde set magen til før. Det er helt urimeligt ude af proportion det land. Beijing hvor vi opholdt os 5 af de i alt 8 dage vi var der, er for eksempel et sted hvor børn ikke leger, men i stedet forsørger familien, fordi turister hellere vil give penge til en sød lille dreng, end en nedslidt far til 7. Kontrasten til de pelsbeklædte rigmandsfruer vi mødte i indkøbs centrene, pudder hvide og uden et fnug på Chanel kjolen, var enorm. Og jeg har siden den tur tænkt meget på hvor priviligeret jeg er at bo i Danmark, som stort set er fri for slum, og hvor synd det er for dem der ikke gør.

full-4Her ses min lillebror og jeg, der undrer os over hvad man skal stille op, når en 5 årig dreng kommer og beder om penge til mad, og efter ham kommer der 20 andre med samme spørgsmål.

Over en million mennesker lever i slum, og det er ikke så få. Rååfilm har lavet en super fin interaktiv dokumentarfortælling til dig, der ikke har set slum med egne øjne, men gerne vil udvide din horisont og se, hvordan det er at være barn uden at få lov at være barnlig.

Se den her

fullHer bestiger jeg en bjergside op til den Kinesiske Mur kl. 05.00 om morgenen i bidende frost. Den oplevelse havde jeg gerne set mig foruden.  

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med The Slum Challange

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *